Modul februarie 2019

Dupa aproape un an de pauza cursurile de dans contemporan isi reiau activitatea cu un nou modul de dans contemporan, sustinut de coregrafa Simona Deaconescu (asistata de Corina Mitrovici), in perioada 13 februarie – 3 martie 2019.

Pe aceasta cale anuntam si noul studio in care se vor tine cursurile, aflat in incinta Palatului Universul (Str. Ion Brezoianu 23-25), la etajul 5.

Pentru grupele de incepatori locurile s-au ocupat complet, dar asteptam inscrierile voastre pentru grupa de intermediari pe adresa noastra de email danscontemporan@gmail.com.

Ce facem la curs?

Cursurile de dans contemporan se bazeaza pe un mix de metode si tehnici de (re)descoperire a eficientei corpului in miscare, a fluiditatii organice, prin jocuri de ritm si dinamica, dezvoltarea expresivitatii corporale si a creativitatii individuale si colective. Vom explora impreuna notiuni care ne ajuta sa dansam: respiratia corecta, schimbul de greutate, alinierea corporala si defragmentarea ei, ritmuri constante si dinamici variate, conectarea fluida a articulatiilor, folosirea intregului corp atunci cand dansam, schimbul de energie la nivel de grup, mentinerea si pierderea echilibrului ca instrumente creative. Pentru a intelege si practica aceste lucruri ne vom misca indraznet, copilaresc, animalic, urban.

_____________________________________________
PROGRAM:

MODUL INCEPATORI 1 | 13 februarie – 3 martie 2019

!fully booked

  • Miercuri (13, 20, 27 februarie) – 19:00 – 20:30
  • Duminica (17, 24 februarie, 3 martie) – 12:00 – 13:30

MODUL INCEPATORI 2 | 12 februarie – 3 martie 2019

!fully booked

  • Marti (12, 19, 26 februarie) – 19:00 – 20:30
  • Duminica (17, 24 februarie, 3 martie) – 15:00 – 16:30

Sesiunile de curs te vor ajuta sa-ti gasesti centrul si starea de echilibru, sa intelegi organic schimbul de greutate si cum sa-ti conectezi diversele parti ale corpului. Sesiunile de curs isi propun sa antreneze sistemul muscular si sa te ajute sa intelegi cum functioneaza sistemul osos in dans si modalitati in care te poti folosi de corpul tau pentru a dansa usor si eficient.

Prin exercitii si improvizatie vom descoperi feluri diverse in care ne putem misca, antrenandu-ne atentia si concentrarea si intelegand felul in care emotia afecteaza miscarea. Construit progresiv, cursul isi propune sa initieze incepatorii intr-un tip de miscare fluid, cu o dinamica diferita in functie de tipul de exercitiu, oferind participantilor informatii care sa-i ajute sa-si foloseasca corpul creativ.

MODUL INTERMEDIARI | 13 februarie – 3 martie 2019

!inscrieri deschise

  • Miercuri (13, 20, 27 februarie) – 20:30 – 22:00
  • Duminica (17, 24 februarie, 3 martie) – 13:30 – 15:00

Modulul se concentreaza pe mentinerea corpului intr-o stare mereu activa prin manipularea gravitatiei, suspendari in spatiu coordonate cu un ritm dinamic, in continua schimbare, conservarea unui moment de cadere sau inaltare, mentinerea echilibrului si asumarea riscului.

Prin exercitii tehnice si de improvizatie vom experimenta metode de schimbare a axului corpului de la vertical spre orizontal, fragmentarea si abstractizarea gandurilor si emotiilor, asocierea si disocierea sunetului si a respiratiei ca instrument de propagare a intentiilor in spatiu si timp, investigarea memoriei motrice si afective a cursantilor, obtinerea fluiditatii si a relaxarii chiar si in situatii foarte solicitante.

Vom explora metode de creatie implicand sunetul, textul si arta vizuala, precum si exercitii de partnering care ne vor ajuta sa gasim un dialog organic intre corpul nostru si corpul partenerului.

ABONAMENTE: 300 lei (incepatori) / 250 lei (intermediari) / 450 lei (incepatori + intermediari)

_____________________________________________
INSCRIERI

Pentru inscrieri trimiteti un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul INSCRIERE INCEPATORI sau INSCRIERE INTERMEDIARI (in functie de optiunea personala). In continutul email-ului trebuie sa se regaseasca numele vostru complet si numarul de telefon.

Plata abonamentului se face cash inainte cu 10-15 minute de prima sesiune de curs sau prin virament bancar. Va rugam mentionati in continutul emailului cum preferati sa faceti plata.

☑ Locurile sunt limitate. In eventualitatea in care nu reusiti sa va inscrieti la acest modul va asteptam cu drag la sesiunile urmatoare. Suma primita nu se returneaza.

☑ Ai nevoie de echipament lejer in care te poti misca liber, sosete sau pantofi de dans. Nu exista limita de varsta, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 14 ani.

☑ Studioul in care vom tine cursurile este situat in centrul orasului in incinta Palatului Universul (Str. Ion Brezoianu 23-25), cladirea A (intrarea principala), etajul 5.

☑ Telefon contact: Simona Deaconescu (0741 113 365).

_____________________________________________
SIMONA DEACONESCU

A studiat in paralel Coregrafie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti si Regie de Film la Universitatea Media. Si-a continuat studiile luand parte la diverse programe de formare profesionala internationale. In 2014 a primit bursa danceWEB din partea Retelei Life Long Burning, cu sprijinul ICR Viena, avandu-i ca mentori pe coregrafii Chris Haring si David Wampach si participand la ateliere cu Doris Uhlich, Ko Murobushi, Alva Noe, Bruno Caverna, Gerald Kurdian, Kira Kirsch, German Juaregui si Saju Hari. În 2015 a primit o bursa partiala pentru a participa la programul The Invincible Loser din Berlin, Uferstudios, aprofundand tehnici de dans si compozitie care stau la baza metodei companiilor Hofesh Shechter, Peeping Tom, Johannes Wieland si Smack. În 2017 a participat la workshopuri bazate pe tehnici de dans din Israel, coordonate de Ohad Naharin (Batsheva Dance Company), Noa Wertheim (Vertigo Dance Company) si Rami Be’er (Kibbutz Dance Company).

Pana acum si-a dezvoltat cercetarile in rezidente oferite de Fundatia Gabriela Tudor (RO), Asociatia 4Culture (RO), Battery Dance Studios New York (SUA), TeatrInGestAzione (IT) si Forum Danca (PT), La Briqueterie Paris – Val-de-Marne Choreographic Development Centre (FR).

In 2013 a fondat Tangaj Collective, o companie de dans independenta, iar in 2015 a pus bazele Bucharest International Dance Film Festival, singurul festival de film de dans din Romania, al carei director artistic este pana in prezent. In 2016 i-a fost acordat un premiul de excelenta din partea Centrului National al Dansului Bucuresti pentru contributia adusa dansului contemporan romanesc. In 2017, Aerowaves, retea care promoveaza cei mai promitatori coregrafi emergenti din Europa, o selecteaza ca Twenty 18 Artist, pentru spectacolul “Counterbody”. In 2018 primeste Marele Premiu la editia aniversara Loikka Festival (FI) pentru filmul de dans “Sonder”.

Alaturi de Tangaj Collective a realizat spectacolele si instalatiile performative “Retro Walk Decades to the Sun” (MNAC, 2018), “Counterbody” (CNDB, 2017), “Aftertaste” (WASP, 2015), “Birdville” (WASP, 2014 / POINT, 2018) si “Fabrica de vise” (CNDB, 2013). Preda in mod frecvent ateliere de tehnica si compozitie de dans contemporan, precum si laboratoare interdisciplinare in care mixeaza dansul, filmul si tehnologia. Spectacolele si atelierele ei au fost prezentate in Romania, Austria, SUA, Bulgaria, Italia, Ungaria, Turcia, Lituania, Portugalia si Chile.

Simona a regizat doua filme de dans “Silent Places” (2013) si “Sonder” (2016), filme care i-au adus recunoasterea internationala fiind selectate in peste 40 de festivaluri din toata lumea.

In paralel, Simona lucreaza ca si coordonator de miscare si consultant cu studiouri de creatie precum KOTKI visuals pentru seria de instalatii site-specific “Spatii Vii” (2017, Casa de Targovet, Muzeul Hartilor, Galeria A5 / 2018, Ars Electronica Festival) si video mapping-ul “Embodymento” (2016, Spotlight Festival) si Mindscape pentru video mapping-ul “We are them” (2016, iMapp). Realizeaza miscarea scenica pentru spectacole de teatru regizate de Catinca Draganescu (“iHamlet”, “Trei Surori”, “Minunata lume noua”, “[za]pesc@rus’) si Peter Schneider (“Julius Caesar”). Se implica intr-un tandem creativ alaturi de poeta Adela Dragomir, in proiectul dansliteratura, curatoriat de coregraful Cosmin Manolescu si scriitoarea Andra Rotaru si colaboreaza cu Asociatia Developing Art pentru dezvoltarea proiectului Exposing Movement, care-si propune experimentarea tehnicilor de fotografie pe film in contextul miscarii corporale.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close