COREGRAFI

SIMONA DEACONESCU

coregraf coordonator

 

14976886_1790402497914532_9211636518789996135_o

Nascuta in 1987 la Slatina, Simona a studiat in paralel coregrafie si regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, elaborand proiecte in care arta si stiinta se completează. in 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de reteaua Life Long Burning in cadrul Festivalului ImPulsTanz din Viena iar in 2015 a primit o bursa pentru a participa la seria de workshop-uri Invincible Loser din Berlin. In 2016 Simona primeste premiu CNDB pentru contributia adusa dansului contemporan romanesc prin initierea in Romania a unui miscari de film de dans si organizarea BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival.

Este coregraful colectivului Tangaj Dance, alaturi de care a realizat spectacolele “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, “0003 | Aftertaste” si filmele de dans “Silent Places” si “Sonder”. Simona sustine ateliere de tehnica si compozitie de dans, precum si ateliere interdisiplinare (laboratoare de film de dans, instalatii video si corpuri sonore). Spectacolele si atelierele sutinute de Simona au fost prezentate in Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Budapesta, Viena, Linz, Istanbul si New York. Filmele sale de dans au fost selectate in peste 40 de festivaluri din Europa, SUA si Asia.

In 2016 Simona realizeaza coregrafia pentru spectacolul “Julius Caser”, in regia lui Peter Schneider la Teatrul National din Craiova, prezentat in cadrul Festivalului International Shakespeare si pentru spectacolul iHamlet, regizat de Catinca Draganescu la Teatrul Excelsior. Simona colaboreaza constant cu studiouri de creatie multimedia, in 2016 aducandu-si aportul creativ pentru doua lucrari de video mapping: “Embodymento” in cadrul festivalului Spotlight alaturi de KOTKI visuals si “We are Them” in cadrul festivalului iMapp alaturi de Mindscape Studio.

Mai multe informații despre activitatea coregrafei pe http://tangajdance.com/

Teaser pentru Sonder, ultimul film de dans scurt realizat de Simona Deaconescu.

 

ALEXANDRA BALASOIU

coregraf colaborator

 

10984584_994017820626085_2867919042667509005_oS-a nascut in 1989 la Pitesti. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Coregrafie in 2014, piesa ei acum obtinand Premiul pentru cea mai buna Coregrafie.

De-a lungul timpului, a avut acess la o bogata varietate de stiluri si abordari care i-au influentat traseul. Fiind ghidata in cadrul Universitatii de Raluca Ianegic si Valentina de Piante, a devenit treptat atasata de practici somatice precum BMC sau Feldenkrais si si-a dezvoltat propriul stil care implica multe improvizatii, emotii si intrebari.

In 2013 a prezentat 1-1 in Explore Dance Festival in cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectata de 4Culture pentru un Wild Card in cadrul Life Long Burning, fiind integrata in cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv sustinut de Deborah Hay si DD Dorvillier. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu in spectacolul ”Nu stiu” si cu Alexandra Girbea in instalatia performativa ”Skinned”.

Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance, facand parte din productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si filmul de dans ”Silent Places”.

Fragmente din Fabrica de vise, primul spectacol marca Tangaj Dance in care Alexandra a dansat.

DENIS BOLBOREA

coregraf colaborator

 

537449389_1280x720S-a nascut in Martie 1990 in Craiova, Romania. Ca adolescent, a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. in 2009 a participat la ”Dansez pentru tine” si a devenit in curand parte din echipa.

Aceasta experienta i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunatateasca tehnica de dans.

In 2013 a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a obtinut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ”Ce a mai ramas”, productie care a castigat ALT – Concurs National de Coregrafie 2013. In cadrul aceluiasi concurs a fost invitat sa prezinte propria sa productie, Sound Alchemy, in care exploreaza relatia dintre muzica, dans si emotie.

Ca performer, combina dansul contemporan cu experienta de dansator urban. Este interesat de relatia dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. A dezvoltat o abilitate unica de canta si compune in acelasi timp, abilitate care l-a adus printre finalistii de la emisiune Romanii au talent.

Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”.

Fragmente din Birdville, un spectacol in care Denis danseaza, canta si compune muzica in acelasi timp. 

8 comments on “COREGRAFI

 1. buna sant mama unei fete care a studiat dans clasic timp de 7 ani la roma la o sc de renume avandul ca director si maestro pe marele alfonso paganini ,in tara nu prea ai sanse sa dansezi clasic sau din faptul ca in tara la tine esti strain .e o lunga istorie dar mai pe scurt reintorsi in tara a vrut sa urmeze unatc dar si a dat seama ca nu are sanse dar este visul ei va rog sa o sfatuiti

  • Buna Silvia,

   Ii recomandam fetei dumneavoastra sa vina sa danseze alaturi de noi la cursurile de dans. O sa ne dam tot interesul sa o indrumam cat mai bine spre directia potrivita.

   Noi avem 3 participante la curs, care, dupa intalnirea cu noi, au reusit sa intre la UNATC la sectia Coregrafie.

   Cu drag,
   Vlad Merariu si Simona Deaconescu

 2. Buna! Am 25 ani si mi-ar placea enorm sa invat sa dansez , in special , stilul contemporan.Credeti ca se mai poate? As avea rugamintea sa imi raspundeti pe mail.Va multumesc!

 3. Buna ziua, as dori sa ma inscriu la cursul de dans de incepatori, intre 2-23 decembrie, insa nu pot ajunge pe 16 si 18. Exista vreo posibilitate sa recuperez? Sau este in regula daca fac doar 5 sedinte in loc de 7? Multumesc! Ioana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s