SIMONA DEACONESCU 

coregraf coordonator 

Simona-Deaconescu_by pollak po

Simona preda dans contemporan si tehnici de compozitie interdisciplinara de mai bine de 10 ani. A coordonat ateliere in tara (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Sfantu Gheorghe, Iasi), precum si in afara tarii (Viena, Santiago de Chile, Klaipeda, Budapesta, Torino, Montreal).

Este directorul artistic al Tangaj Dance si Bucharest International Dance Film Festival. A studiat coregrafie si regie de film, continuandu-si studiile prin participarea la stagii de formare in Europa. In acest sens, in 2014 i-a fost oferita bursa danceWEB in cadrul Festivalului ImPulsTanz din Viena. Creaza spectacole, filme de dans si instalatii, prin care isi pune intrebari despre viitorul corpului.

A primit rezidente de creatie in Paris, Lisabona, Napoli, Torino, Dusseldorf, Montreal, New York si Tallinn si si-a prezentat lucrarile in festivaluri internationale din Europa si SUA. In 2016 a primit premiul Centrului National al Dansului Bucuresti, doi ani mai tarziu fiind selectata Aerowaves Twenty18 artist, o retea care promoveaza cei mai promitatori coregrafi tineri din Europa. Anul trecut a devenit coregraf emergent in cadrul Springboard Danse Montreal si rezidenta a proiectului european de dans si tehnologie Moving Digits.

In 2020 va colabora cu coregrafa canadiana Vanessa Goodman pentru realizarea unui duet, creaza o productie noua la invitatia CNDB si isi pregateste al treilea scurtmetraj de dans. In prezent, Simona este artist rezident al programului european Biofriction, care studiaza interconexiunile dintre microbiologie si arta si lucreaza la o noua productie de dans in VR.

Mai multe informatii despre Simona: www.tangajdance.com


SIMONA DABIJA

coregraf asociat

880d7888-4c36-4891-bd10-e4201286b577

A absolvit licenta si masterul in coregrafie, finalizandu-si studiile cu spectacolul de disertatie intitulat ”De fapt_”, castigător al Festivalului D-butan-T din Sf. Gheorghe 2019. Este membru fondator al Asociatiei Delazero si face parte din colectivul 4 Corpuri.

Lucreaza cu Simona Deaconescu din 2015, fiind una dintre principalele dansatoare ale colectivului Tangaj Dance, performand in spectacolele ”Daughters”, ”Birdville”, ”Counterbody”, ”Aftertaste”, in instalatia durationala performativa ”Retro Walk Decades to the Sun”, precum si in filmul de dans ”Sonder.”

Colaboreaza in calitate de interpreta cu Linotip-Centru Independent Coregrafic in spectacolele ”Basma Curată”, ”2 femei” si ”Stabat Mater”, cu Teatrul Odeon in spectacolul ”Kafka” si cu Teatrelli in spectacolul “Urban GIF”, coregrafiat de Florin Fieroiu.

În prezent, contribuie la desfășurarea din toamnă a stagiunii CORP, un proiect organizat de colectivul 4 Corpuri dedicat sectorului independent de dans contemporan care consta in difuzarea de spectacole de dans contemporan, proiecte work-in-progress si discuții cu diverși artisti din domeniu. Ultimul proiect la care a lucrat a fost scurtmetrajul de film de dans OPIA, selectat și premiat în festivaluri de anul acesta, printre care BIDFF si FROSTBITE International Indie Fest – Winner of the Dance Cinema Award.


GEORGETA CORCA

coregraf colaborator

22499287_1569599753107953_2217218797941574625_oEste licentiata a Facultatii de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, sectia Coregrafie. Formarea sa ca performer isi are radacinile in gimnastica artistica, capoeira si new circus.

De-a lungul timpului a acumulat experienta in dansul contemporan participand la numeroase workshopuri internationale. A fost selectata la rezidente de creatie si burse de studiu in Bucuresti, Berlin, Reykjavík si Montpellier. A colaborat in proiecte coregrafice realizate de Thomas Stayert (DE), Sergiu Matis (DE), Valentina de Piante Niculae (RO) si Inger Reidun Olsen (NO). Din 2017 este dansatoare a colectivului Tangaj Dance, facand parte din distributia spectacolelor „Daughters” si „Counterbody”.

In ultimele doua luni, a participat intr-o rezidenta care s-a desfasurat in padurile din Muntii Fagarasi si Piatra Craiului, in cadrul proiectului de educatie prin cultura numit “Love for Forest”. Rezidenta s-a concretizat in sapte scurtmetraje de dans si un film documentar despre proces. 

8 thoughts on “COREGRAFI

 1. buna sant mama unei fete care a studiat dans clasic timp de 7 ani la roma la o sc de renume avandul ca director si maestro pe marele alfonso paganini ,in tara nu prea ai sanse sa dansezi clasic sau din faptul ca in tara la tine esti strain .e o lunga istorie dar mai pe scurt reintorsi in tara a vrut sa urmeze unatc dar si a dat seama ca nu are sanse dar este visul ei va rog sa o sfatuiti

  1. Buna Silvia,

   Ii recomandam fetei dumneavoastra sa vina sa danseze alaturi de noi la cursurile de dans. O sa ne dam tot interesul sa o indrumam cat mai bine spre directia potrivita.

   Noi avem 3 participante la curs, care, dupa intalnirea cu noi, au reusit sa intre la UNATC la sectia Coregrafie.

   Cu drag,
   Vlad Merariu si Simona Deaconescu

 2. Buna! Am 25 ani si mi-ar placea enorm sa invat sa dansez , in special , stilul contemporan.Credeti ca se mai poate? As avea rugamintea sa imi raspundeti pe mail.Va multumesc!

 3. Buna ziua, as dori sa ma inscriu la cursul de dans de incepatori, intre 2-23 decembrie, insa nu pot ajunge pe 16 si 18. Exista vreo posibilitate sa recuperez? Sau este in regula daca fac doar 5 sedinte in loc de 7? Multumesc! Ioana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s