Coregrafi


SIMONA DEACONESCU 

coregraf coordonator 

Preda dans contemporan si tehnici de compozitie interdisciplinara de mai bine de 10 ani. In calitate de director artistic al colectivului Tangaj Dance, a coordonat ateliere in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Viena, Santiago de Chile, Klaipeda, Budapesta, Torino, Sfantu Gheorghe, Iasi, etc. 

A absolvit studiile de licenta si masterat in coregrafie la UNATC si regie de film la Universitatea Media, continuand sa se perfectioneze in dans prin participarea la stagii de formare in Europa. In 2014 i-a fost oferita bursa danceWEB, in cadrul Festivalului ImPulsTanz din Viena. 

A primit rezidente de creatie in Paris, Lisabona, Sao Luis, Napoli, Torino, Dusseldorf, Montreal, New York si Tallinn si si-a prezentat lucrarile in festivaluri si platforme internationale din Europa si SUA. In 2016 a primit premiul Centrului National al Dansului Bucuresti pentru contributia adusa dansului contemporan din Romania. Din 2018 a fost selectata ca artist Aerowaves Twenty18, o retea care promoveaza anual cei mai promitatori coregrafi tineri din Europa. Un an mai tarziu, a devenit coregraf emergent in cadrul Springboard Danse Montreal, ulterior fiind selectata ca artist rezident al proiectelor europene Moving Digits (2019) si Biofriction (2020). 

In 2020 a creat spectacolele „BLOT – Body Line of Thought” (CA/RO), „Coreomaniacii” (RO) si instalatia VR „virtual (living) room” (RO/DE/EE). Printre proiectele ei coregrafice de pana acum se numara „Daughters” (2019, RO), „Zona Martiska” (2019, IT), „body (in) transition” (2019, RO/SUA), „Retro Walk Decades to the Sun” (2018, RO), „Conterbody” (2017, RO), „Birdville” (2018/2014, RO/SUA), precum si filmele de dans „Sonder” si „Silent Places”. Din 2015 si pana in prezent este co-fondatoarea si directoarea artistica a Bucharest International Dance Film Festival. 


SIMONA DABIJA

coregraf asociat

A absolvit licenta si masterul in coregrafie, finalizandu-si studiile cu spectacolul de disertatie intitulat ”De fapt_”, castigător al Festivalului D-butan-T din Sf. Gheorghe 2019. Este membru fondator al Asociatiei Delazero si face parte din colectivul 4 Corpuri.

Lucreaza cu Simona Deaconescu din 2015, fiind una dintre principalele dansatoare ale colectivului Tangaj Dance, performand in spectacolele ”Daughters”, ”Birdville”, ”Counterbody”, ”Aftertaste”, in instalatia durationala performativa ”Retro Walk Decades to the Sun”, precum si in filmul de dans ”Sonder.” Colaboreaza in calitate de interpreta cu Linotip-Centru Independent Coregrafic in spectacolele ”Basma Curată”, ”2 femei” si ”Stabat Mater”, cu Teatrul Odeon in spectacolul ”Kafka” si cu Teatrelli in spectacolul “Urban GIF”, coregrafiat de Florin Fieroiu.

În prezent, contribuie la desfășurarea din toamnă a stagiunii CORP, un proiect organizat de colectivul 4 Corpuri dedicat sectorului independent de dans contemporan care consta in difuzarea de spectacole de dans contemporan, proiecte work-in-progress si discuții cu diverși artisti din domeniu. Ultimul proiect la care a lucrat a fost scurtmetrajul de film de dans OPIA, selectat și premiat în festivaluri de anul acesta, printre care BIDFF si FROSTBITE International Indie Fest – Winner of the Dance Cinema Award.


GEORGETA CORCA

coregraf colaborator

De-a lungul timpului a acumulat experienta in dansul contemporan participand la numeroase workshopuri internationale. A fost selectata la rezidente de creatie si burse de studiu in Bucuresti, Berlin, Reykjavík si Montpellier. A colaborat in proiecte coregrafice realizate de Thomas Stayert (DE), Sergiu Matis (DE), Valentina de Piante Niculae (RO) si Inger Reidun Olsen (NO). Din 2017 este dansatoare a colectivului Tangaj Dance, facand parte din distributia spectacolelor „Daughters” si „Counterbody”.

In ultimele doua luni, a participat intr-o rezidenta care s-a desfasurat in padurile din Muntii Fagarasi si Piatra Craiului, in cadrul proiectului de educatie prin cultura numit “Love for Forest”. Rezidenta s-a concretizat in sapte scurtmetraje de dans si un film documentar despre proces.