COREGRAFI

SIMONA DEACONESCU 

coregraf coordonator 

21728360_1329913930464974_1118565941519664593_n

Simona Deaconescu a studiat în paralel Coregrafie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și Regie de Film la Universitatea Media. A primit rezidențe de la Asociația 4Culture, Fundația Gabriela Tudor și Battery Dance Company New York. În 2014 a primit bursa danceWEB din partea Rețelei Life Long Burning, avându-i ca mentori pe Chris Haring și David Wampach. În 2016 Simona a fost premiată de Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc prin organizarea festivalului Bucharest International Dance Film Festival. În 2017 este selectată ca Aerowaves Twenty 18 Artist, o rețea care promovează anual 20 dintre cei mai promițători coregrafi din Europa. În 2013 a fondat Tangaj Dance, o compania de dans independentă care produce proiecte la intersecția dintre artă și știință, film și dans. Alături de colectivul Tangaj Dance pe care-l conduce a realizat Counterbody (2017), Aftertaste (2015), Birdville (2014) și Fabrica de vise (2013), o serie de spectacole bazate de studiile recente din domeniul științei cognitive și al teoriilor futuristice. Predă în mod frecvent ateliere de dans, precum și laboratoare interdisciplinare în care se mixează dansul, filmul și tehnologia. Spectacolele și atelierele ei au fost prezentate în România, Austria, SUA, Ungaria și Turcia. În paralel, Simona a regizat două filme de dans Silent Places (2013) și Sonder (2016), filme care i-au adus recunoașterea internațională fiind selectate în peste 40 de festivaluri din toată lumea. Mai multe informații despre Simona pe www.tangajdance.com


CORINA MITROVICI

coregraf asociat

23826192_1607362319331696_8682326205921837014_o

Corina Mitrovici a practicat dans sportiv de performanță  timp de 14 ani. În prezent este studentă la Secția Coregrafie, din cadrul Universitatății Naționale  de Teatru și Cinematografie I.L.Caragiale, București. În 2015, a lucrat cu Valentina de Piante la spectacolul M.E.L.T – Motion, Emotion, Lateral Thinking, realizat în cadrul Working Art Space and Production din București. A participat în festivaluri precum ImPulsTanz Festival (AT), ElectroCamp (IT), Explore Dance Festival (RO) și Foreign Bodies (UE). Din 2016, a lucrat cu numeroși coregrafi, precum Thomas Steyaert (Bruxelles), Inger-Reidun Olsen (Oslo) și Simona Deaconescu (București). În 2017 primește bursa danceWEB, în cadrul festivalului ImPulsTanz din Viena și se alătură colectivului Tangaj Dance, făcând parte din spectacolul Counterbody. 


SIMONA DABIJA

coregraf asociat

2-aftertaste_explore

Simona Dabija este masterandă  în anul II, Secția Coregrafie, la Universitatea Naț ională  de Teatru și Cinematografie I.L.Caragiale, București. Colaborează  ca dansator cu  Tangaj Dance (companie de dans condusă  de Simona Deaconescu) din 2015, făcând parte din spectacolele Aftertaste și Counterbody, precum și din filmul de dans Sonder. Se alatură  echipei de 4 dansatoare alese de Thomas Steyart (fost performer în compania lui Wim Vandekeybus – Ultima Vez) pentru realizarea spectacolului Solatium la WASP-Working Art Space and Production. A colaborat cu Teatrul Arcub în calitate de dansator în spectacolul de teatru Don Juan Inferno, în regia lui Andrei Tăbăcaru Hogea și cu Teatrul de Artă  București, în calitate de coregraf al spectacolului de teatru CEARTA-r, regia Theo Herghelegiu. În prezent, colaborează  cu Circul Globus, împreună  cu artiști și creatori ai companiei Cirque du Soleil, și cu Teatrul Odeon în calitate de actor-performer în două  spectacole: Casanova și Kafka- 5 vise, regizate de Dragoș  Galgoțiu. Totodată, coordonează  spectacolul SHORA, alături de Mariana Gavriciuc, Camelia Neagoe și Oana Zară.


ALEXANDRA BALASOIU

coregraf colaborator

23632062_1863950756966116_6121238648623443606_o

Alexandra Bălășoiu a absolvit Universitatea Națională  de Artă  Teatrală și Cinematografică  București, secția Coregrafie în 2014, piesa ei “acum” obținând Premiul pentru cea mai bună coregrafie. De-a lungul timpului, a avut acess la o bogată  varietate de stiluri ș i abordări care i-au influențat traseul. A practicat dans sportiv de performanță  timp de 5 ani ș i a făcut parte din corpul de balet al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești timp de 7 ani. Fiind ghidată  în cadrul Universităț ii de Raluca Ianegic și Valentina de Piante, a devenit treptat atașată  de practici somatice precum BMC sau Feldenkrais și și-a dezvoltat propriul stil care implică  multe improvizații, emoții și întrebări. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectată  de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată  în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv susț inut de Deborah Hay și DD Dorvillier. Colaborează  ca performer cu Andreea Belu în spectacolul Nu știu și cu Alexandra Gîrbea în instalația performativă  Skinned. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance, fiind performer în producțiile Fabrica de Vise, Birdville, Counterbody și în filmul de dans Silent Places. În anul 2017 este performer al spectacolului Moving Fields, în coregrafia Cristinei Lilienfeld și a colaborat cu Circul Metropolitan de Stat pentru coregrafia spectacolului Reveria.


DENIS BOLBOREA

coregraf colaborator

22549047_1569599756441286_7737464379178436385_oDenis Bolborea a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) și a câștigat de-a lungul anilor multe premii, atât în România cât și în Europa. În 2013 a absolvit Universitatea Națională  de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică.  La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret în lucrarea Ce-a mai rămas, producție care a câștigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. În cadrul aceluiași concurs a fost invitat să prezinte propria sa producție – Sound Alchemy, în care explorează  relația dintre muzică , dans și emoție. Ca performer, combină  dansul contemporan cu experienț a de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce și corp pentru că se dezvoltă, în paralel, ca beatboxer / solist vocal. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborând ca performer în spectacolele Fabrica de Vise, Birdville, Counterbody și în filmul de dans Sonder. Totodată, este sound designer-ul spectacolelor Birdville și Aftertaste. În anul 2017 este performer al spectacolului Moving Fields, în coregrafia Cristinei Lilienfeld. Este membru al trupei vocale Blue Noise. 

8 thoughts on “COREGRAFI

 1. hozoc silvia francesca November 20, 2012 — 6:28 pm

  buna sant mama unei fete care a studiat dans clasic timp de 7 ani la roma la o sc de renume avandul ca director si maestro pe marele alfonso paganini ,in tara nu prea ai sanse sa dansezi clasic sau din faptul ca in tara la tine esti strain .e o lunga istorie dar mai pe scurt reintorsi in tara a vrut sa urmeze unatc dar si a dat seama ca nu are sanse dar este visul ei va rog sa o sfatuiti

  1. Buna Silvia,

   Ii recomandam fetei dumneavoastra sa vina sa danseze alaturi de noi la cursurile de dans. O sa ne dam tot interesul sa o indrumam cat mai bine spre directia potrivita.

   Noi avem 3 participante la curs, care, dupa intalnirea cu noi, au reusit sa intre la UNATC la sectia Coregrafie.

   Cu drag,
   Vlad Merariu si Simona Deaconescu

 2. Buna! Am 25 ani si mi-ar placea enorm sa invat sa dansez , in special , stilul contemporan.Credeti ca se mai poate? As avea rugamintea sa imi raspundeti pe mail.Va multumesc!

  1. Simona Deaconescu November 27, 2014 — 2:19 pm

   Ti-am raspuns pe email 🙂

 3. Buna ziua, as dori sa ma inscriu la cursul de dans de incepatori, intre 2-23 decembrie, insa nu pot ajunge pe 16 si 18. Exista vreo posibilitate sa recuperez? Sau este in regula daca fac doar 5 sedinte in loc de 7? Multumesc! Ioana

  1. Buna Ioana,
   Poti recupera in luna ianuarie cele doua cursuri din decembrie pe care le pierzi.

 4. minunat, multumesc tare mult! ne vedem pe 2 decembrie 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close