DESPRE NOI

img_1710_fotor

Cursurile de dans contemporan au luat nastere in 2010, initiate de Simona Deaconescu si Vlad Merariu, in acea perioada ambii fiind studenti la sectia de coregrafie din cadrul UNATC. Treptat cursurile au devenit foarte populare cu peste 4000 de participanti in cadrul unor module si ateliere intensive care au atras iubitori de dans atat din Bucuresti cat si din tara. Multi dintre participatii la cursurile de intermediari si avansati au devenit intre timp dansatori si coregrafi la randul lor.

In prezent cursurile sunt organizate de Simona Deaconescu, director artistic al colectivului artistic Tangaj Dance, o companie de dans activa din 2013 si care produce anual unele dintre cele mai populare spectacole de dans din capitala, filme de dans premiate la nivel international, calatorind in tara si in afara tarii atat pentru prezentarea propriilor lucrari dar si pentru a-si perfectiona tehnica de dans.

Misiunea noastra este de a crea o legatura activa intre iubitorii dansului si artelor contemporane din Romania si de a-i conecta pe acestia cu mediul artistic. Credem ca dansul se poate experimenta la orice varsta si in orice situatie. Nu credem in talent ci mai degraba in capacitatea fiecaruia de a-si intelege propriul corp si de a-si descoperi unicitatea. Ne-am convins de acest lucru dupa ce am vazut mii de cursanti pasind timid in sala de dans si devenind treptat foarte constienti de corpul lor si de posibilitatile lor motrice.

Cursurile nu sunt o “scoala de dans” si nici nu dorim sa le transformam intr-una. Organizam cursuri modulare, gazduite de studiouri de dans, ateliere intensive la invitatia diverselor institutii sau festivaluri, masterclass-uri in cadrul universitatilor. Nu facem evenimente comerciale si nici nu oferim servicii coregrafice la diverse evenimente care nu au in sine o finalitate culturala.

Abordam dansul cu sinceritate, cerebral de multe ori, emotional cate o data, senzorial de fiecare data cand ni se permite si ne dorim sa impartasim cunostintele noastre cu oameni deschisi si ambitiosi.

Afla mai multe despre coregrafi aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s