Despre

img_1710_fotor
Dance Prestige Studio, 2018

Istoric

Cursurile de dans contemporan au luat naștere în 2010, fiind inițiate de Simona Deaconescu și Vlad Merariu, în acea perioada ambii fiind studenți la secția de coregrafie din cadrul UNATC. În prezent, cursurile sunt coordonate de Simona Deaconescu, asistată de Simona Dabija și Georgeta Corca.

Treptat, cursurile au devenit populare, atrăgând peste 2500 de participanți în cadrul unor module și ateliere intensive organizate atât în București, cât și din Cluj-Napoca, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Timișoara, etc. O parte dintre participații la cursurile de intermediari și avansați au devenit între timp dansatori și coregrafi activi în industria performativă din România. Câțiva colaborează strâns cu coregrafa Simona Deaconescu. 

Astăzi, cursurile sunt administrate de Asociația Tangaj Dance, înființată în 2014, sub forma unei companii care produce anual spectacole de dans, filme și instalații, precum și platforme de promovare a artiștilor care activează în zona artei performative, cinematografiei experimentale și a celor care lucrează la granița dintre artă și știință. Unul dintre proiectele Tangaj Dance este Bucharest International Dance Film Festival, fondat în 2015, aducând în fiecare an la București cele mai noi creații în materie de cinematografie cu și despre dans. 

Misiunea cursurilor este de a crea o legatură activă între iubitorii dansului și artelor contemporane din România si de a-i conecta pe aceștia cu mediul artistic. Credem că dansul se poate experimenta la orice vârstă și în orice situație. Nu credem într-un talent moștenit, ci mai degrabă în capacitatea fiecăruia de a-și înțelege propriul corp și de a-și descoperi unicitatea. Ne-am convins de acest lucru după ce am văzut sute de cursanți pășind timid în sala de dans și devenind treptat foarte conștienți de corpul lor și de posibilitățile lor motrice.

Cursurile nu sunt o “școală de dans” și nici nu dorim să le transformăm într-una. Organizăm cursuri modulare, găzduite de studiouri de dans, ateliere intensive la invitația diverselor instituții sau festivaluri, master class-uri în cadrul universităților de profil. Nu facem evenimente comerciale și nici nu oferim servicii coregrafice pentru diverse evenimente care nu au în sine un scop cultural.

Abordăm dansul cu sinceritate, cerebral de multe ori, emoțional câte o dată, senzorial de fiecare dată când ni se permite și ne dorim să împărtășim cunoștințele noastre cu oameni deschiși și ambitioși.


Mic regulament intern

Atmosfera la cursuri este relaxată și jucăușă. Pentru noi este important ca mediul să fie unul plăcut și creativ, în care fiecare să se simtă confortabil. Dar, am realizat pentru voi un mic regulament intern care să vă ajute să vă acomodați cât mai repede cu sistemul nostru de funcționare și care poate răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări. 

 • Nu există nici o selecție anterioară realizată de organizatori pentru împărțirea pe grupe. Fiecare participant are libertatea să aleagă una dintre cele două grupe propuse. În măsura în care rămân locuri libere, poți migra de la o grupă la alta.
 • Locurile sunt limitate, în funcție de perioada și de studioul în care predăm. În eventualitatea în care nu reușiți să va înscrieți la un modul va așteptăm cu drag la sesiunile următoare. 
 • La începutul fiecărui modul recomandăm să ajungeți la sală cu 15 minute înainte de curs. 
 • Aveți nevoie de echipament lejer în care să vă puteți mișca liber, cum ar fi haine de mișcare, un trening mai vechi, sau chiar pantaloni de pijama. Este recomandat să aveți șosete groase în picioare și o bluză cu mânecă lungă. Nu este necesar și nici nu recomandăm să vă cumpărați costume de mișcare sau, mai ales, încălțări speciale. Noi dansăm în ciorapi sau în picioarele goale. 
 • Nu există o limită superioară de vârstă pentru participarea la cursuri. Limita inferioară recomandată este 12 ani.
 • Fiecare participant este responsabil pentru propriul corp. Orice accidentare cade în responsabilitatea participanților așa că va sfătuim să nu va forțați corpul ci să-l protejați. Doar voi va știți limitele iar depășirea lor nu înseamnă că trebuie să faceți eforturi nejustificate. Sesiunile au un ritm relaxat, adaptabil pentru orice corp, în orice stadiu de acomodare cu mișcarea. 
 • Abonamentul se achită prin virament bancar în contul Asociației Tangaj Dance. IBAN: RO84RZBR0000060016644760, deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Moșilor, CUI: 32822948. La detalii plată introduceți sintagma participare cursuri de dans contemporan
 • Fiecare participant la curs va primi o factură fiscală. Pentru a o genera vom avea nevoie de adresa voastră din buletin și CNP-ul. Dacă doriți factură pe persoană juridică vă rugăm să ne dați datele firmei (denumire, CUI, adresă sediu social). 
 • Datele voastre cu caracter personal (număr de telefon, email, date necesare generării facturii) nu vor fi folosite de noi în niciun alt scop decât pentru a comunica cu voi la nevoie
 • Simona Deaconescu nu realizează ore particulare contra cost de pregătire pentru diverse concursuri de dans și nici nu încurajează participarea la aceste cursuri în vederea obținerii unor premii sau realizarea de coregrafii pentru evenimente cu caracter comercial. 

Măsuri de prevenție a epidemiei cu SARS-COV-2 în timpul cursurilor de dans contemporan

 • Se măsoară temperatura la intrarea în studio. Dacă aveți peste 37,3 nu veți putea participa la curs. 
 • Se oferă botoșei de unică folosință la intrarea în sală pentru a menține igiena podelei de dans (aceștia se scot la finalul cursului după ce vă schimbați înapoi în hainele de stradă, botoșeii rămân pe încălțămintea de afară, care va fi lăsată în locurile special amenajate).
 • Studioul de dans este foarte mare, igienizat și aerisit înainte și după curs. Suprafața sălii este calculată în așa fel încât să se păstreze o distanță de cel puțin 2 metri între participanți. Numărul maxim de cursanți acceptați pe grupă este 15. 
 • Masca nu este obligatorie atunci când faceți efort fizic intens, dar coregrafele o vor purta pe toată perioada cursului și vor încuraja și participanții să facă același lucru.
 • Vă punem la dispoziție măști, gel dezinfectant pentru mâini și șervețele dezinfectante pentru picioare. 
 • La primul curs veți semna o declarație pe proprie răspundere, prin care ne dați permisiunea să vă contactăm la nevoie și prin care declarați că nu aveți simptome specifice bolii COVID 19 și nu ați intrat în contact cu alte persoane pozitive SARS COV 2 în ultimele 14 zile. Pentru grupa de copii există declarații care vor trebui semnate de părinți.
 • Dacă prezentați simptome specifice infecției cu SARS COV 2 nu veți putea intra la curs și vi se va returna abonamentul a doua zi. Același lucru este valabil și dacă apare o urgență medicală înainte de începerea modulului sau în timpul derulării lui.
 • Sunt amenajate 2 locuri în care vă puteți schimba pe rând, păstrând distanțarea și regulile de igienă sanitară.
 • Pentru moment, nu acceptăm în sală alte persoane decât cele înscrise la curs (ex. părinți, prieteni, parteneri de viață, observatori, participanți pasivi).
%d bloggers like this: