Despre

img_1710_fotor

Istoric

Cursurile de dans contemporan au luat naștere în 2010, fiind inițiate de Simona Deaconescu și Vlad Merariu, în acea perioada ambii fiind studenți la secția de coregrafie din cadrul UNATC. În prezent, cursurile sunt coordonate de Simona Deaconescu, asistată de Simona Dabija și Georgeta Corca.

Treptat, cursurile au devenit populare, atrăgând peste 2700 de participanți în cadrul unor module și ateliere intensive organizate atât în București, cât și din Cluj-Napoca, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Timișoara, etc. O parte dintre participații la cursurile de intermediari și avansați au devenit între timp dansatori și coregrafi activi în industria performativă din România. Câțiva colaborează strâns cu coregrafa Simona Deaconescu. 

Astăzi, cursurile sunt administrate de Tangaj Collective, un ONG care produce și promovează anual spectacole de dans, filme și instalații performative, precum și platforme de promovare a artiștilor care activează în zona artei performative, cinematografiei experimentale și a celor care lucrează la granița dintre artă și știință. Unul dintre proiectele Tangaj Collective este Bucharest International Dance Film Festival, fondat în 2015, aducând în fiecare an la București cele mai noi creații în materie de cinematografie cu și despre dans. 

Misiunea cursurilor este de a crea o legatură activă între iubitorii dansului și artelor contemporane din România si de a-i conecta pe aceștia cu mediul artistic. Credem că dansul se poate experimenta la orice vârstă și în orice situație. Nu credem într-un talent moștenit, ci mai degrabă în capacitatea fiecăruia de a-și înțelege propriul corp și de a-și descoperi unicitatea. Ne-am convins de acest lucru după ce am văzut sute de cursanți pășind timid în sala de dans și devenind treptat foarte conștienți de corpul lor și de posibilitățile lor motrice.


Misiune

Dansul contemporan este o formă de artă, încadrată în categoria artelor performative, care, la fel ca teatrul sau artele vizuale, suportă multe influențe ale curentelor artistice care au contribuit la dezvoltarea ei, precum și diverse metode și tehnici de a fi practicată.

Cursurile Simonei Deaconescu folosesc o metodă proprie artistei, pe care o dezvoltă în prezent, bazată pe principii de eficiență a corpului în mișcare. În același timp, în timpul cursurilor de dans, Simona va oferi informații teoretice despre diverse școli de dans, istoricul genului, viziuni coregrafice interesante, atât cât să vă trezească interesul.

Cursurile nu sunt o “școală de dans” și nici nu dorim să le transformăm într-una. Organizăm cursuri modulare, găzduite de studiouri de dans, ateliere intensive la invitația diverselor instituții sau festivaluri, master class-uri în cadrul universităților de profil. Nu facem evenimente comerciale și nici nu oferim servicii coregrafice pentru diverse evenimente care nu au în sine un scop cultural.

Abordăm dansul cu sinceritate, cerebral de multe ori, emoțional câte o dată, senzorial de fiecare dată când ni se permite și ne dorim să împărtășim cunoștințele noastre cu oameni deschiși și ambitioși.


Mic regulament intern

Atmosfera la cursuri este relaxată și jucăușă. Pentru noi este important ca mediul să fie unul plăcut și creativ, în care fiecare să se simtă confortabil. Dar, am realizat pentru voi un mic regulament intern care să vă ajute să vă acomodați cât mai repede cu sistemul nostru de funcționare și care poate răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări. 

  • Nu există nici o selecție anterioară realizată de organizatori pentru împărțirea pe grupe. Fiecare participant are libertatea să aleagă una dintre cele două grupe propuse. În măsura în care rămân locuri libere, poți migra de la o grupă la alta.
  • Locurile sunt limitate, în funcție de perioada și de studioul în care predăm. În eventualitatea în care nu reușiți să va înscrieți la un modul va așteptăm cu drag la sesiunile următoare. 
  • La începutul fiecărui modul recomandăm să ajungeți la sală cu 10 – 15 minute înainte de curs. 
  • Aveți nevoie de echipament lejer în care să vă puteți mișca liber, cum ar fi haine de mișcare, un trening, sau chiar pantaloni de pijama. Este recomandat să aveți șosete groase în picioare și o bluză cu mânecă lungă. Nu este necesar și nici nu recomandăm să vă cumpărați costume de mișcare sau, mai ales, încălțări speciale. Noi dansăm în ciorapi sau în picioarele goale. 
  • Nu există o limită superioară de vârstă pentru participarea la cursuri. Limita inferioară recomandată este 12 ani.
  • Fiecare participant este responsabil pentru propriul corp. Orice accidentare cade în responsabilitatea participanților așa că va sfătuim să nu va forțați corpul ci să-l protejați. Doar voi va știți limitele iar depășirea lor nu înseamnă că trebuie să faceți eforturi nejustificate. Sesiunile au un ritm relaxat, adaptabil pentru orice corp, în orice stadiu de acomodare cu mișcarea. 
  • Abonamentul se achită prin virament bancar în contul Asociației Tangaj Collective. IBAN: RO84RZBR0000060016644760, deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Moșilor, CUI: 32822948. La detalii plată introduceți sintagma participare cursuri de dans contemporan
  • Fiecare participant la curs va primi o factură fiscală. Pentru a o genera vom avea nevoie de adresa voastră din buletin și CNP-ul. Dacă doriți factură pe persoană juridică vă rugăm să ne dați datele firmei (denumire, CUI, adresă sediu social). 
  • Datele voastre cu caracter personal (număr de telefon, email, date necesare generării facturii) nu vor fi folosite de noi în niciun alt scop decât pentru a comunica cu voi la nevoie
  • Simona Deaconescu nu realizează ore particulare contra cost de pregătire pentru diverse concursuri de dans.
%d bloggers like this: