Module noi


Între 6 și 28 februarie deschidem două module de dans contemporan pentru începători și intermediari. Ne întâlnim în fiecare sâmbăta și duminică, între orele 16:00 și 18:00, la Palatul Universul. Modulele sunt susținute de coregrafa Simona Deaconescu.

Program


Grupa de începători

6, 13, 20, 27 Februarie 2021
16 00 – 18 00
300 lei (abonament 4 ședințe)

Modulul este unul introductiv, open level, dedicat persoanelor care fie nu au mai făcut cursuri de dans până acum, fie vor să pornească de la 0 și să descopere bazele dansului contemporan. Atelierele propun exerciții prin care experimentăm lucrul cu tensiunea și relaxarea, antrenăm memoria motrică, îmbunătățim postura corporală și structura musculară a corpului. Prin coregrafii scurte și improvizații individuale înțelegem modul în care mișcarea corpului este conectată cu gândurile și emoțiile noastre, explorând noțiuni introductive despre spațiu și timp în mișcare . Atmosfera de la curs este una jucăușă și relaxată, finalul fiecărei sesiuni fiind dedicat unor exerciții de stretching care ne mențin mușchii sănătoși și flexibili, îmbunătățind mobilitatea încheieturilor și contribuind la o stare generală de bine.

Grupa de intermediari

7, 14, 21, 28 Februarie 2021
16 00 – 18 00
300 lei (abonament 4 ședințe)

Nivelul modulului este intermediar spre avansat, dedicat persoanelor care au participat regulat la cursurile noastre de dans contemporan sau cursuri susținute de alți coregrafi, practică regulat alte tipuri de dans sau activează în artele performative. Vom explora împreună noțiuni care ne ajută să dansăm fără efort: respirația corectă, schimbul de greutate și viteză, alinierea corporală și defragmentarea ei, ritmuri constante și dinamici variate, conectarea fluidă a articulațiilor , folosirea întregului corp atunci când dansăm, schimbul de energie, menținerea și pierderea echilibrului ca instrumente creative. Pentru a înțelege și practica aceste lucruri vom folosi principii precum spațiul negativ, vortex, generatorul de mișcare, microgestulitatea, structuri elastice și abstractizare.

Dacă nu sunteți siguri la ce grupă vreți să vă înscrieți, putem discuta prin e-mail. Indiferent de grupă și experiență, la cursurile susținute de Simona dansul nu se învață mimetic, ci pornește de la înțelegerea clară a unor principii de mișcare accesibile tuturor. Cursurile promovează dansul că o modalitate de exprimare artistică, eliberare emoțională, îmbunătățire a abilităților cognitive și reconectare cu propriul corp. Atelierele conțin exerciții tehnice, coregrafii și improvizații individuale, precum și sesiuni intensive de streching și antrenament muscular.

Adresă


Switch Lab Studio – Palatul Universul (Str. Ion Brezoianu 23-25), Clădirea A, Intrarea Principală, Etajul 5, Sector 2, 010131 București

Înscriere


Înscrierile se fac prin e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com, cu subiectul „Modul Februarie Incepatori” sau „Modul Februarie Intermediari”. În corpul e-mailului trebuie să se regăsească numele vostru complet și numărul de telefon. Plata abonamentului se realizează exclusiv prin virament bancar, înainte de începerea primei sesiuni de curs. Datele bancare vor fi furnizate prin e-mail.

Date fiind restricțiile sanitare, am redus numărul participanților la 15 pe grupă. În prezent, nu acceptăm participarea la o singură ședință, decât în măsura în care rămân locuri disponibile la o grupă. 

Nu există o limită superioară de vârstă pentru participarea la curs. Sesiunile sunt structurate pe baza unei metodologii de predare pentru adulți , de aceea sunt recomandate persoanelor de peste 14 ani.

Mai multe informații despre participarea la curs și măsurile de igienă sanitară pe care trebuie să le respectăm la cursuri aici.