Program

29 aprilie – 20 mai 2023

Modul nou de dans contemporan

cu Simona Deaconescu


Între 29 aprilie și 20 mai se desfășoară două module de dans contemporan coordonate de coregrafa Simona Deaconescu, asistată de coregrafa Simona Dabija. Primăvara dansăm cu multă energie și atenție pentru corp. Ne întâlnim în fiecare sâmbătă, între orele 12:00 și 16:00, la Good Mood Dance Studio, la zece minute de mers de la Metrou Piața Victoriei.

Program


Grupa de începători

locuri disponibile
29 aprilie, 6, 13, 20 mai
12 00 – 13 45
350 lei (abonament 4 ședințe)

Modulul este unul introductiv, open level, dedicat persoanelor care fie nu au mai făcut cursuri de dans până acum, fie vor să pornească de la 0 și să descopere bazele dansului contemporan.

Grupa de intermediari

locuri disponibile
29 aprilie, 6, 13, 20 mai
14 00 – 15 45
350 lei (abonament 4 ședințe)

Nivelul modulului este intermediar, dedicat celor care au participa regulat la cursurile noastre sau cursuri susținute de alți coregrafi, practică regulat alte tipuri de dans sau activează în artele performative. 

Dacă nu sunteți siguri la ce grupă vreți să vă înscrieți, putem discuta prin e-mail. Indiferent de grupă și experiență, la cursurile susținute de Simona dansul nu se învață mimetic, ci pornește de la înțelegerea clară a unor principii de mișcare accesibile tuturor. Cursurile promovează dansul că o modalitate de exprimare artistică, eliberare emoțională, îmbunătățire a abilităților cognitive și reconectare cu propriul corp. Atelierele conțin exerciții tehnice, coregrafii și improvizații individuale, precum și sesiuni intensive de streching și antrenament muscular.

Atelierele propun exerciții prin care experimentăm lucrul cu tensiunea și relaxarea, antrenăm memoria motrică, îmbunătățim postura corporală și structura musculară a corpului. Prin coregrafii scurte și improvizații individuale înțelegem modul în care mișcarea corpului este conectată cu gândurile și emoțiile noastre, explorând noțiuni introductive despre spațiu și timp în mișcare.

Vom explora împreună noțiuni care ne ajută să dansăm fără efort: respirația corectă, schimbul de greutate și viteză, alinierea corporală și defragmentarea ei, ritmuri constante și dinamici variate, conectarea fluidă a articulațiilor , folosirea întregului corp atunci când dansăm, schimbul de energie, menținerea și pierderea echilibrului ca instrumente creative. Pentru a înțelege și practica aceste lucruri vom folosi principii precum spațiul negativ, vortex, generatorul de mișcare, microgestulitatea, structuri elastice și abstractizare.

Atmosfera de la curs este una jucăușă și relaxată, finalul fiecărei sesiuni fiind dedicat unor exerciții de stretching care ne mențin mușchii sănătoși și flexibili, îmbunătățind mobilitatea încheieturilor și contribuind la o stare generală de bine.

Adresă


Good Mood Dance Studio – Strada Maria Hagi Moscu 5, Sector 1, București

Mijloace de transport:

  • Statia de Metrou Piata Victoriei
  • Tramvai: 1, 24, 42, 45, 46
  • Autobuz: 182, 205, 282

Înscriere


Înscrierile se fac prin e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com, cu subiectul „Înscriere modul începători” sau „Înscriere modul intermediari”. În corpul e-mailului trebuie să se regăsească numele vostru complet și numărul de telefon. Plata abonamentului se realizează exclusiv prin virament bancar. Datele bancare vor fi furnizate prin e-mail.

Nu acceptăm participarea la o singură ședință, decât în măsura în care rămân locuri disponibile la o grupă. 

Mai multe informații despre participarea la curs aici.

%d bloggers like this: