Program

17 aprilie – 16 mai 2021

Modul nou de dans contemporan

cu Simona Deaconescu


Între 17 aprilie și 16 mai se desfășoară cel de-al treilea curs de dans contemporan din acest an. Acesta este împărțit pe trei grupe (începători, intermediari și mix) a câte maxim 15 participanți. Ne întâlnim în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 16:00 și 18:00 / 11:00 – 13:00, la Palatul Universul (Studioul Switch Lab și LINOTIP – Centru Independent Coregrafic). Modulele sunt susținute de coregrafa Simona Deaconescu, fondatoarea companiei Tangaj Collective și directoarea artistică a BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival.

Program


Grupa de începători

fully booked
17, 24 Aprilie, 8, 15 mai
16 00 – 18 00
300 lei (abonament 4 ședințe)

Modulul este unul introductiv, open level, dedicat persoanelor care fie nu au mai făcut cursuri de dans până acum, fie vor să pornească de la 0 și să descopere bazele dansului contemporan.


Grupa de intermediari

fully booked
18, 25 Aprilie, 9, 16 mai
16 00 – 18 00
300 lei (abonament 4 ședințe)

Nivelul modulului este intermediar, dedicat celor care au participa regulat la cursurile noastre sau cursuri susținute de alți coregrafi, practică regulat alte tipuri de dans sau activează în artele performative. 


Grupa mixtă de dimineața

locuri disponibile
18, 25 Aprilie, 9, 16 mai
11 00 – 13 00
300 lei (abonament 4 ședințe)

Nivelul modulului este mixt, dedicat atât începătorilor, cât și intermediarilor, cursurile fiind introductive în tehnici și metode de dans contemporan.


Dacă nu sunteți siguri la ce grupă vreți să vă înscrieți, putem discuta prin e-mail. Indiferent de grupă și experiență, la cursurile susținute de Simona dansul nu se învață mimetic, ci pornește de la înțelegerea clară a unor principii de mișcare accesibile tuturor. Cursurile promovează dansul că o modalitate de exprimare artistică, eliberare emoțională, îmbunătățire a abilităților cognitive și reconectare cu propriul corp. Atelierele conțin exerciții tehnice, coregrafii și improvizații individuale, precum și sesiuni intensive de streching și antrenament muscular.

Atelierele propun exerciții prin care experimentăm lucrul cu tensiunea și relaxarea, antrenăm memoria motrică, îmbunătățim postura corporală și structura musculară a corpului. Prin coregrafii scurte și improvizații individuale înțelegem modul în care mișcarea corpului este conectată cu gândurile și emoțiile noastre, explorând noțiuni introductive despre spațiu și timp în mișcare.

Vom explora împreună noțiuni care ne ajută să dansăm fără efort: respirația corectă, schimbul de greutate și viteză, alinierea corporală și defragmentarea ei, ritmuri constante și dinamici variate, conectarea fluidă a articulațiilor , folosirea întregului corp atunci când dansăm, schimbul de energie, menținerea și pierderea echilibrului ca instrumente creative. Pentru a înțelege și practica aceste lucruri vom folosi principii precum spațiul negativ, vortex, generatorul de mișcare, microgestulitatea, structuri elastice și abstractizare.

Atmosfera de la curs este una jucăușă și relaxată, finalul fiecărei sesiuni fiind dedicat unor exerciții de stretching care ne mențin mușchii sănătoși și flexibili, îmbunătățind mobilitatea încheieturilor și contribuind la o stare generală de bine.

Adresă


Switch Lab Studio – Palatul Universul (Str. Ion Brezoianu 23-25), Clădirea A, Intrarea Principală, Etajul 5, Sector 2, 010131 București

LINOTIP – Palatul Universul (Str. Ion Brezoianu 23-25), Clădirea C, Etajul 1, Sector 2, 010131 București

Înscriere


Înscrierile se fac prin e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com, cu subiectul „Înscriere modul începători”, „Înscriere modul intermediari”, „Înscriere modul mixt”. În corpul e-mailului trebuie să se regăsească numele vostru complet și numărul de telefon. Plata abonamentului se realizează exclusiv prin virament bancar, înainte de începerea primei sesiuni de curs. Datele bancare vor fi furnizate prin e-mail.

Date fiind restricțiile sanitare, am redus numărul participanților la 15 pe grupă. În prezent, nu acceptăm participarea la o singură ședință, decât în măsura în care rămân locuri disponibile la o grupă. 

Mai multe informații despre participarea la curs și măsurile de igienă sanitară pe care trebuie să le respectăm la cursuri găsiți aici.

%d bloggers like this: