Workshop “O saptamana de DANS contemporan”

  • 3 coregrafi
  • 3 viziuni diferite
  • O saptamana de dans

Perioada: 3 decembrie – 9 decembrie

Dansul contemporan este unul dintre cele mai accesate stiluri de dans la ora actuala pentru ca este o forma lucida de exprimare libera si creativa.In 2011 workshop-ul nostru ‘’10 zile de dans contemporan” a generat un interes crescut printre pasionatii dansului, iar in acest an, revenim cu un nou workshop intensiv: “O saptamana de dans contemporan”. Se adreseaza celor care vor sa descopere si sa inteleaga mai bine dansul contemporan.In cele 7 zile consecutive vom dansa alaturi de 3 coregrafi: Vlad Merariu, Simona Deaconescu si Andreea Belu.In prima parte a fiecarui modul, accentul va fi pe constientizarea modurilor in care corpul nostru se manifesta in miscare in raport cu: spatiul, sunetul, muzica, ritmul, partenerii de dans si alti stimuli.
In a doua parte fiecare coregraf va crea impreuna cu participantii cate un moment de coregrafie. Cele 3 momente de dans le vom prezenta invitatilor vostri duminica, intr-un curs deschis.Workshop-ul se va tine in perioada 3 – 9 Decembrie 2012, de luni pana vineri, de la orele 20:00-22:00, Sambata si Duminica de la 18:00-20:00.
Structura pe module este urmatoarea:
Luni si Marti: Simona Deaconescu
Miercuri si Joi: Vlad Merariu
Vineri si Sambata: Andreea Belu
Duminica (prezentare publica): Vlad, Simona si Andreea
Echipament recomandat: imbracaminte lejera in care te poti misca usor, sosete.
Locatie: Strada Logofat Tautu, 68 A, in studioul de dans „Mikado” (zona metrou Timpuri Noi)
Tarife:
abonament intreg: 250 ron
modul 2 zile: 120 ron
o zi: 70 ron
Reducere 10% pentru studenti
Plata workshop-ului se face integral inainte de primul curs, iar suma platita nu este returnabila.
Inscrieri: danscontemporan@gmail.com
Contact: 0736 687 906
 

Coregrafi

Vlad Merariu este coregraf si dansator, absolvent al  UNATC, sectia Coregrafie (2010) si al programului de Master in Artele spectacolului coregrafic (2012) al aceleeasi universitati. Este fondator al programului curatorial „Cartierul de Dans” (2012) si al revistei ADN (arta, dans si noutati), prima revista online de dans si arta contemporana din Romania. Este membru fondator si director executiv al Asociatiei „Sectia de Coregrafie”. A primit in 2010 Premiul pentru Cel mai bun Coregraf pentru spectacolul Mancam impreuna in cadrul Galei Absolventilor UNATC, spectacol prezentat in premiera la Centrul National al Dansului Bucuresti. In acelasi an a realizat coregrafia spectacolului de teatru Visul prezentat la Green Hours. In 2011 a creat impreuna cu Razvan Mazilu si Motoko Hirayama (Japonia) coregrafia spectacolului caritabil Requiem. Nu stii nimic despre mine. Atestatul in Coregrafie l-a obtinut la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” din Iasi in anul 2007. A sustinut workshop-uri si cursuri de dans in cadrul programului Cartierul de Dans si in cadrul programului CNDB „Iarba si Dans”, workshop-ul “10 zile de dans contemporan” si free-class-uri de dans. Din 2010 este profesor coregraf si membru fondator al Cursurilor de Dans Contemporan. Recent a realizat spectacolul de dans “No. 1 High Park Address” prezentat la teatrul Odeon.

Simona Deaconescu este coregraf si dansator, absolventa a UNATC, sectia Coregrafie si a studiilor masterale in Artele spectacolului coregrafic, din cadrul aceleiasi universitati, la clasa prof. univ. dr. Sergiu Anghel. In paralel cu studiile in coregrafie, Simona studiaza si regie de film in cadrul Universitatii Media, lucrand ca scenarist pentru productii TV. Este director artistic al AsociatieiSectia de Coregrafie, coordonator al proiectului ADN si fondator al programului curatorial Cartierul de Dans. A primit Premiul pentru Cel mai bun Coregraf pentru spectacolul Alice in tara minciunilor, in cadrul Galei Absolventilor UNATC, spectacol prezentat la CNDB si la Studioul Experimental al Operei Romane Bucuresti. Simona este autoare altor doua spectacole de physical theater: Time Quartet si undeva_candva. A realizat coregrafia pentru lungmetrajul Omega Rose, regia Alexandru Dorobantu si scurt metrajul Maia, regia Adela Cotimanis si experimentul personal1940. A sustinut workshop-uri si cursuri de dans in cadrul programului Cartierul de Dans. Este profesor coregraf si membru fondator al Cursurilor de Dans Contemporan.
In cadrul workshop-ului O saptamana de dans contemporan veti experimenta alaturi de Simona, dansul ca modalitate de comunicare, ca posibilitate de exprimare a unor idei, sentimente, stari. Structura cursului implica imbinarea unor elemente dramatice cu structuri de miscare si ritm. Veti discuta si veti dezvolta conceptele de corp natural si corp artistic in dans, raportul dintre miscare bruta si calitatea miscarii transformate, inteligenta emotionala in dans. Pe de alta parte, cu ajutorul unor exercitii, structurate sub forma unui laborator interactiv, veti avea ocazia sa inovati limbajului coregrafic si sa-l transformati in functie de ceea ce doriti sa exprimati. Impreuna cu Simona veti analiza cum puteti transmite celorlalti ceea ce simtiti si cum va puteti intelege mai bine pe voi insiva, prin dans.
Mai mult dans, mai putina indiferenta!

Andreea Belu este coregraf si dansator, a absolvit Facultatea de Jurnalism, Comunicare si Relatii publice ( Universitatea Bucuresti) si Facultatea de Teatru, sectia Coregrafie (U.N.A.T.C. “ I.L.Caragiale, Bucuresti) si isi continua studiile cu un program de master in coregrafie (U.N.A.T.C.). Preda cursuri de dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates, Yoga. Miscarea, dansul si teatrul sunt pentru ea o modalitate de comunicare, pe langa cuvinte, o cale directa si sincera de a ajunge la oameni.

Un workshop organizat de Vlad Merariu

Parteneri: Mikado Dance
Parteneri media: Cartierul de Dans, Revista ADN, Cooperativa Urbana.

Va asteptam la dans!

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: