Coregrafa Simona Deaconescu vă invită să experimentați dansul cu multă fizicație, creativitate și bucurie.
Ce vom face?
Vă sunt propuse un calup de tehnici de bază, prin care corpul nostru capătă o eficiență motrică și înțelege mișcarea ca pe un lucru natural, care se instalează în corp fără efort. Printre lucrurile pe care le vom experimenta în acest nou modul sunt: respirația ca element generator al mișcării, cum să ne folosim de forța gravitațională pentru a face mișcări îndrăznețe care par imposibile la început, care este legătura dintre articulațiile și diferitele părți ale corpului, cum putem folosi dinamica pentru a căpăta o integritate și o lejeritate în timp ce ne mișcăm și un corp aliniat cu centrul, sănătos și pregătit de dans.
Prin coregrafii curajoase ne vom antrena reflexele de coborâre și plutire la sol, echilibru, ritmicitate și fluiditate în picioare și cum putem simți că zburăm atunci când dansăm. Cu ajutorul improvizațiilor cu teme de mișcare și compoziție dintre cele mai diverse, vom descoperi că talentul în dans este doar o formă de exercițiu și o înțelegere cerebrală a mișcării. În modulul acesta vom aborda și câteva metode partnering, prin care dansul cu altcineva devine un dialog constant, un schimb de experiență și o modalitate inventivă de a creea mișcare. Ultima parte a cursului este dedicată stretching-ului și exercițiilor de relaxare.
Ce ne determină să dansăm, ce ne inspiră, cum putem să descoperim ceea ce ne caraterizează și ceea ce este potrivit cu personalitatea noastră? Cum putem face tranziții între mișcări, cum și unde punem accentele, care este semnătura noastră în mișcare și cum putem face din corpul nostru un corp sigur pe el și care se mișcă dezinvolt în spațiu?
PROGRAM (18 ianuarie – 12 februarie):
- Joi: 22, 29 ianuarie și 5, 12 februarie
- Duminica: 18, 25 ianuarie și 1, 8 februarie
Modulul este organizat pentru două grupe de participanți:
- ÎNCEPĂTORI (open level) | joi – orele 20:30 – 22:00 și duminică – orele 13:00 – 14:30 | nu este necesară nici un fel de experiență în dans, doar multă voie bună și dorința de a încerca ceva nou
- AVANSANSAȚI (intermediate level) | joi – orele 19:00 – 20:30 și duminică – orele 14:30 – 16:00 | dedicate cursanților constanți, celor care practică alte stiluri de dans, elevilor liceului de coregrafie, studenților în primii ani la facultățile cu caracter interpretativ, performerilor și oricăror altor grupuri de persoane dornice să experimenteze tehnici noi de interpretare și compoziție.
ABONAMENTE: 250 lei (începători) și 150 lei (avansați)
Nu există nici o selecție anterioară realizată de organizatori pentru o oarecare împărțire pe grupe. Fiecareparticipant are libertatea să aleagă una dintre cele două grupe propuse. Invităm curioșii să participe la ambele și să aleagă singuri, în funcție de grupa în care se simt confortabil.
Pentru înscrieri trimiteți un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul INSCRIERE INCEPATORI sau INSCRIERE AVANSATI (în funcție de opțiunea personală), în conținutul email-ului trebuie să se regăsească numele vostru complet și numărul de telefon.
Locurile sunt limitate. În eventualitatea în care nu reușiți să vă înscrieți la acest modul vă așteptăm cu drag la sesiunile următoare. Suma primită nu se returnează. Ai nevoie de echipament lejer în care te poți mișca liber, șosete sau pantofi de dans. Nu există limită de vârstă dar este cursurile sunt recomandate persoanelor peste 16 ani.
Studioul de dans este în zona Timpuri Noi, strada Logofăt Tăutu, nr. 68 A, în fosta fabrica Crinul, etajul 3. De pe Nerva Traian intrați pe strada Ion Minulescu și faceți stânga pe prima stradă. Studioul de dans este în prima clădire pe care o găsiți pe partea stângă, la prima intrare.
✉ danscontemporan@gmail.com
A studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, simțindu-se mereu inspirată de performeri cu abilități deosebite și idei îndrăznețe.
Simona este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, realizând în ultimii doi ani unele dintre cele mai apreciate lucrări coregrafice din peisajul autohton: 0001_Fabrica de Vise, 0002_Birdville și filmul de dans Silent Places, lucrări care au fost prezentate în festivaluri de profil din România, Europa și SUA. În vara anului 2014 Simona primește una dintre cele mai râvnite burse la nivel european, bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul Impuls Tanz International Dance Festival Vienna și două rezidențe artistice: una la WASP (Working Art Space and Production, oferită de Asociația 4 Culture), finalizată cu o prezentare publică – Dispatched și una în studiourile Battery Dance Company New York, pentru a realiza feeria coregrafică interactivă Birdville, cu o echipă mixtă formată din dansatori români și americani, prezentată anul acesta în cadrul Explore Dance Festival #9, la Feabrica de Pensule în Cluj și la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. Aflată la New York cu ocazia selectării spectacolului 0001_Fabrica de Vise în cadrul Downtown Dance Festival, Simona susține și o prezentare publică a filmului Silent Places și a colectivului cu ajutorul căruia l-a creat. În aceeași perioadă primește vestea că filmul a fost selecționat la unul dintre cele mai importante festivauri de profil din lume San Francisco Dance Film Festival, alături de o invitație de a participa la un panel în perioada 6-9 noiembrie 2014. Filmul a fost prezentat până în prezent la Loikka Dance Film Festival (Helsinki, Finlanda), Festivalul Filmului European (București), International Screendance Festival (Durham, North Carolina, SUA), Ceau, Cinema! (Timișoara), Sans Souci Festival of Dance Cinema (Boulder, Colorado, SUA), Ammutinamenti Film Festival (Ravenna, Italia), deschizând POOL – Internationale TanzFilmPlattform (Berlin).
Până în anul 2013 când atenția Simonei s-a îndreptat exclusiv spre dezvoltarea unui colectiv artistic interdisciplinar, Simona a fost un membru fondator al Asociației Secția de Coregrafie, alături de care a realizat proiecte precum: ADN (prima revistă online de dans, dedicată artei coregrafice) și Cartierul de Dans (program curatorial dedicat generației tinere de coregrafi și perfomeri). Simona este activ implicată în dezvoltarea artei contemporane și preocupată de dizolvarea barierelor dintre diferitele manifestări artistice, în toamna anului 2014 făcând parte din echipa Platformei X (expoziție New Media, produsă la WASP – Working Art Space and Production).
A început să coregrafieze la 21 de ani, încercând să-și dezvolte proiectele din universitate ca proiecte personale, în afara umbrelei facultății. Printre acestea menționăm:Time Quartet (adaptare dupa Requiem, de Hanoch Levin), proiect realizat sub înaltul patronaj al Casei Regale cu participarea cvartetului de coarde Resonance şi a contratenorului Adrian George Popescu, Alice în ţara minciunilor (adaptare după Alice în ţara minciunilor de Lewis Caroll), prezentat pe scena CNDB şi Studioul Experimental de Opera şi Balet “Ludovic Spiess” al Operei Romane Bucureşti, precum şi lucrarea Undeva. Cândva., influenţată de tradiţiile arhaice româneşti cu band live şi muzică originală inedită (caval, tulnic şi percuţie alături de chitară electrică, violoncel şi duo muzică vocală între un bas profund şi o altistă). A realizat coregrafia pentru lungmetrajul Omega Rose (r: Alexandru Dorobanțu), scurt metrajul Maia (r: Adela Cotimanis) și experimentul personal1940 (susținut de studiourile Media Pro Pictures), colaborând în paralel ca scenarist cu Trusturile Media Pro și Intact Media. La invitația curatorului Igor Mocanu realizează în 2014 un laborator coregrafic – Border Body (prezentat la Allegra Nomad Gallery), alături de unii dintre cei mai îndrăgiți perfomeri din București și artistul vizual Dilmana Yordanova.
Ca dansator colaborează cu Teatrul Odeon (No.1 High Park Adress, c: Vlad Merariu, Nostalgie, c: Daniela Hasiade), Teatrul Bulandra (Orfeu şi Euridice, r: Alexandru Darie), Teatrul Mic (Visul unei nopţi de vară,r: Gelu Colceag, c: Arcadie Rusu), Teatrul Nottara şi Studioului de Teatru UNESCO “Perinetti”(Duende şi Out of the Wings, c: Ligia Matei). În 2011 începe colaborarea cu Saltimbanco Italiano, participând ca dansator şi acrobat în cadrul spectacolelor acestei companii de teatru şi circ în Emiratele Arabe.
Simona participă la ateliere cu coregrafi din ţară şi din străinătate, aprofundând tehnici de dans novatoare şi modalităţi de a stimula creativitatea: Anne-Marie Cunningham, Ivonne Ramos, Nataşa Murariu, Konstantin Mihos, Anna Wehsarg, Mat Voorter, Yael Orni, Kira Kirsch, Gerald Kurdian, Bruno Caverna, Ko Murobushi, David Wampach, Chris Harrig, Doris Uhlich, Alva Noe, Saju Hari, Laura Aris, German Juaregui.
Mai multe informații despre activitatea coregrafei pe http://tangajdance.com
Sunteti asteptati cu drag!