3 – 27 martie // Modul nou pentru incepatori si avansati

Din 3 martie începe un nou modul de dans contemporan pentru începători și avansați.

MODUL ÎNCEPĂTORI | 3 – 27 martie

Duminică (6, 13, 20, 27 martie) / 13:00 – 14:30
Joi (3, 10, 17, 24 martie) / 20:30 – 22:00

Vom experimenta tehnici de bază, prin care corpul nostru capătă o eficiență motrică și înțelege mișcarea ca pe un lucru natural, care se instalează în corp fără efort. Printre lucrurile pe care le vom exersa împreună în acest nou modul sunt: respirația ca element generator al mișcării, cum să ne folosim de forța gravitațională pentru a face mișcări îndrăznețe care par imposibile la început, care este legătura dintre articulațiile și diferitele părți ale corpului, cum putem folosi dinamica pentru a căpăta o integritate și o lejeritate în timp ce ne mișcăm și un corp aliniat cu centrul, sănătos și pregătit de dans. Prin coregrafii organice ne vom antrena reflexele de coborâre și plutire la sol, echilibru, ritmicitate și fluiditate în picioare și cum putem simți că zburăm atunci când dansăm. Cu ajutorul improvizațiilor cu teme de mișcare și compoziție dintre cele mai diverse, vom descoperi că talentul în dans este doar o formă de exercițiu și o înțelegere cerebrală a mișcării. În modulul acesta vom aborda și câteva metode partnering, prin care dansul cu altcineva devine un dialog constant, un schimb de experiență și o modalitate inventivă de a crea mișcare. Ultima parte a cursului este dedicată stretching-ului și exercițiilor de relaxare.

MODUL AVANSAȚI | 3 – 27 martie

Duminică (6, 13, 20, 27 martie) / 14:30 – 16:00
Joi (3, 10, 17, 24 martie) / 19:00 – 20:30

Grupa de avansați este creată special pentru cursanții constanți ai cursurilor de dans contemporan, dansatorii profesioniști la început de drum și pentru dansatorii ne-profesioniști care doresc să treacă la un alt nivel. De asemenea, suntem foarte încântați să cunoaștem dansatori practicanți ai altor stiluri de dans, în afara de contemporan, care vor să-și îmbogățească vocabularul de mișcare. Modulul se concentrează pe menținerea corpului într-o stare mereu activă prin manipularea gravitației prin suspendări în spațiu coordonate cu un ritm dinamic, în continuă schimbare, conservarea unui moment de cădere sau înălțare și menținerea echilibrului. De asemenea vor fi experimentate tehnici de schimbare a axului normal al corpului de la vertical spre orizontal, fragmentarea și abstractizarea gândurilor și emoțiilor, asocierea și disocierea sunetului și a respirației ca instrument de propagare a intențiilor în spațiu și timp, investigarea memoriei motrice și afective a cursanților, obținerea fluidității și a relaxării chiar și în situații foarte solicitante. Participanții vor lua parte la un curs cu un ritm alert, jucăuș și creativ, în care vom dezvolta coregrafii fluide, improvizații interesante, construind momente în doi sau mai mulți dansatori bazate pe un dialog organic.
_________________________________________________

ABONAMENTE: 250 lei (începători) și 150 lei (avansați)

Nu există nici o selecție anterioară realizată de organizatori pentru o oarecare împărțire pe grupe. Fiecare participant are libertatea să aleagă una dintre cele două grupe propuse. Invităm curioșii să participe la ambele și să aleagă singuri, în funcție de grupa în care se simt confortabil.

☑ Pentru înscrieri trimiteți un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul ÎNSCRIERE MARTIE ÎNCEPĂTORI sau ÎNSCRIERE MARTIE AVANSAȚI (în funcție de opțiunea personală). În conținutul email-ului trebuie să se regăsească numele vostru complet și numărul de telefon.

☑ Locurile sunt limitate. În eventualitatea în care nu reușiți să vă înscrieți la acest modul vă așteptăm cu drag la sesiunile următoare. Suma primită nu se returnează.

☑ Ai nevoie de echipament lejer în care te poți mișca liber, șosete sau pantofi de dans. Nu există limită de vârstă, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 16 ani.

☑ Studioul de dans este în zona Timpuri Noi, strada Logofăt Tăutu, nr. 68 A, în fosta fabrica Crinul, etajul 3. De pe Nerva Traian intrați pe strada Ion Minulescu și faceți stânga pe prima stradă. Studioul de dans este în prima clădire pe care o găsiți pe partea stângă, la prima intrare.
_________________________________________________

SIMONA DEACONESCU a studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, simțindu-se mereu inspirată de performeri cu abilități deosebite și idei îndrăznețe.
În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, “0003 | Aftertaste” și filmul de dans “Silent Places”. Simona dezvoltă proiecte culturale interdisciplinare în care dansul intră în dialog cu arta vizuală și tehnologia digitală. Este director artistic al Bucharest International Dance Film Festival și co-producător al Plaformei X, proiect expozițional dezvoltat în regim de rezidență artistică, produs de 4Culture și WASP-Working Art Space and Production. Este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.

DENIS BOLBOREA s-a născut în Martie 1990 în Craiova, România. Ca adolescent, a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) și a câștigat de-a lungul anilor multe premii, atât în România cât și în Europa. În 2009 a participat la ”Dansez pentru tine” și a devenit în curând parte din echipă. Această experiență i-a adus un număr mare de colaborări în televiziune (X-factor, Eurovision) și l-a determinat să-și îmbunătățească tehnica de dans. În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret în lucrarea ”Ce a mai rămas”, producție care a câștigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. În cadrul aceluiași concurs a fost invitat să prezinte propria sa producție, Sound Alchemy, în care explorează relația dintre muzică, dans și emoție. Ca performer, combină dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce și corp pentru că se dezvoltă, în paralel, ca beatboxer/solist vocal. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborând ca performer în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” și ca sound designer în “0002 | Birdville” și ”0003 | Aftertaste”.

ALEXANDRA BĂLĂȘOIU a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014, piesa ei acum obținând Premiul pentru cea mai bună Coregrafie. De-a lungul timpului, a avut acess la o bogată varietate de stiluri și abordări care i-au influențat traseul. Fiind ghidată în cadrul Universității de Raluca Ianegic și Valentina de Piante, a devenit treptat atașată de practici somatice precum BMC sau Feldenkrais și și-a dezvoltat propriul stil care implică multe improvizații, emoții și întrebări. In 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv susținut de Deborah Hay și DD Dorvillier. Ca performer a colaborat cu plăcere cu Andreea Belu în spectacolul ”Nu știu” și cu Alexandra Gîrbea în instalația performativă ”Skinned”. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance, făcând parte din producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” și filmul de dans ”Silent Places”.

_________________________________________________

Sunteți așteptați cu drag!

danscontemporan.net
✉ danscontemporan@gmail.com
☏ 0766 276 705

 

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: