8 mai – 2 iunie | Modul nou pentru incepatori si avansati

Din 2010 cursurile de dans contemporan au adunat sute de cursanti an de an, contribuind la atmosfera creativa si plina de energie din timpul sesiunilor de curs. Modulul din luna mai propune un mix de metode si tehnici folosite de-a lungul timpului pentru a (re)descoperi eficienta corpului in miscare, fluiditatea organica, jocuri de ritm si de dinamica, expresivitatea corporala si creativitatea individuala si colectiva.

Stiinta ne spune ca atunci cand dansam eliberam oxitocina, hormonul fericirii si atasamentului, durerea din corp se diminueaza si ne imbunatatim atentia, concentrarea si dialogul social. Vazand aproape 2000 de oameni dansand timp de 6 ani, am realizat ca principalul factor care te face sa te simti bine atunci cand dansezi este sa intelegi cum si de ce dansezi. Cursurile sunt structurate astfel incat dobandim o eficienta motrica si sa intelegem miscarea ca pe un lucru natural, care se instaleaza in corp fara efort.

MODUL INCEPATORI | 8 mai – 2 iunie (8 sesiuni de curs)

  • Duminica (8, 15, 22, 29 mai) – 13:00 – 14:30
  • Joi (12, 19, 26 mai, 2 iunie) – 20:30 – 22:00

Structura cursului este progresiva si consta in exercitii de incalzire si de tehnica de dans, coregrafie, improvizatie, stretching si masaj. Cursul este adresat tuturor persoanelor indiferent de varsta sau experienta anterioara cu miscarea. Atmosfera cursului este relaxata si jucausa.

Vom explora impreuna notiuni care ne ajuta sa dansam: respiratia corecta, schimbul de greutate, alinierea corporala si defragmentarea ei, ritmuri constante si dinamici variate, conectarea fluida a articulatiilor, folosirea intregului corp atunci cand dansam, schimbul de energie la nivel de grup, mentinerea si pierderea echilibrului ca instrumente creative. Pentru a intelege si practica aceste lucruri ne vom misca indraznet, copilaresc, animalic, urban. Dezvoltam un corp sanatos si pregatit de dans, un corp care zboara atunci cand danseaza si se deconteaza si reconecteaza cu lumea in care traim. Ne vom antrena reflexele de coborare si plutire la sol, echilibru, ritmicitate si fluiditate in picioare si cum le putem folosi in mod creativ. Cu ajutorul improvizatiilor cu teme de miscare si compozitie diverse, vom descoperi ca talentul in dans este doar o forma de exercitiu si o intelegere cerebrala a miscarii. Un corp relaxat si sigur pe el este un corp estetic.

MODUL AVANSATI | 8 mai – 2 iunie  (8 sesiuni de curs)

  • Duminica (8, 15, 22, 29 mai) – 14:30 – 16:00
  • Joi (12, 19, 26 mai, 2 iunie) – 19:00 – 20:30

Structura cursului este progresiva si consta in exercitii de incalzire si de tehnica de dans, coregrafie, improvizatie, partnering, laborator de creatie interdisciplinar, stretching si masaj.Cursul este adresat cursantilor constanti ai cursurilor de dans contemporan, dansatorilor profesionisti la inceput de drum, dansatorilor ne-profesionisti ambitiosi, dansatorilor practicanti de alte stiluri de dans, elevilor liceelor de coregrafie, actorilor si altor performeri. Atmosfera cursului este alerta si creativa.

Modulul se concentreaza pe mentinerea corpului intr-o stare mereu activa prin manipularea gravitatiei, suspendari in spatiu coordonate cu un ritm dinamic, in continua schimbare, conservarea unui moment de cadere sau inaltare, mentinerea echilibrului si asumarea riscului. Prin exercitii tehnice si de improvizatie vom experimenta metode de schimbare a axului normal al corpului de la vertical spre orizontal, fragmentarea si abstractizarea gandurilor si emotiilor, asocierea si disocierea sunetului si a respiratiei ca instrument de propagare a intentiilor in spatiu si timp, investigarea memoriei motrice si afective a cursantilor, obtinerea fluiditatii si a relaxarii chiar si in situatii foarte solicitante. in zilele de duminica vom explora metode de creatie interdisciplinara implicand sunetul, textul si arta vizuala, precum si exercitii de partnering care ne vor ajuta sa gasim un dialog organic intre corpul nostru si corpul partenerului.

_________________________________________________

ABONAMENTE: 250 lei (incepatori) si 150 lei (avansati)

ABONAMENT REDUS (incepatori elevi si studenti): 200 lei

*Pentru validarea abonamentului redus trebuie sa va prezentati la primul curs cu carnetul de elev/student vizat pe anul in curs.

Nu exista nici o selectie anterioara realizata de organizatori pentru o oarecare impartire pe grupe. Fiecare participant are libertatea sa aleaga una dintre cele doua grupe propuse. Invitam curiosii sa participe la ambele si sa aleaga singuri, in functie de grupa in care se simt confortabil.

☑ Pentru inscrieri trimiteti un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul iNSCRIERE INCEPATORI sau INSCRIERE AVANSATI (in functie de optiunea personala). in continutul email-ului trebuie sa se regaseasca numele vostru complet si numarul de telefon.

☑ Locurile sunt limitate. in eventualitatea in care nu reusiti sa va inscrieti la acest modul va asteptam cu drag la sesiunile urmatoare. Suma primita nu se returneaza.

☑ Ai nevoie de echipament lejer in care te poti misca liber, sosete sau pantofi de dans. Nu exista limita de varsta, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 14 ani.

☑ Studioul de dans este in zona Timpuri Noi, strada Logofat Tautu, nr. 68 A, in fosta fabrica Crinul, etajul 3. De pe Nerva Traian intrati pe strada Ion Minulescu si faceti stanga pe prima strada. Studioul de dans este in prima cladire pe care o gasiti pe partea stanga, la prima intrare.

_________________________________________________

Cursurile vor fi sustinute de:

SIMONA DEACONESCU – a studiat in paralel coregrafie si regie de film, abordarea ei estetica fiind una interdisciplinara, simtindu-se mereu inspirata de performeri cu abilitati deosebite si idei indraznete.

in 2014 a primit bursa danceWEB, oferita de reteaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, “0003 | Aftertaste” si filmul de dans “Silent Places”. Simona dezvolta proiecte culturale interdisciplinare in care dansul intra in dialog cu arta vizuala si tehnologia digitala. Este director artistic al Bucharest International Dance Film Festival si co-producator al Plaformei X, proiect expozitional dezvoltat in regim de rezidenta artistica, produs de 4Culture si WASP-Working Art Space and Production. Este interesata de tehnologia corpului in miscare, dezvoltand programe de formare profesionala ca D.I.M.A.P. (Directii inovatoare in multimedia si arta performativa) in cadrul GROWASP si dezvoltandu-si in mod constant propria metoda si tehnica de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesionisti si amatori. Spectacolele sale au fost prezentate in Bucuresti, Cluj, Craiova, New York, Viena si Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat in peste 20 de festivaluri din Europa, SUA si Asia.

Asistata de:

ALEXANDRA BALASOIU – a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Coregrafie in 2014, piesa ei acum obtinand Premiul pentru cea mai buna Coregrafie. De-a lungul timpului, a avut acess la o bogata varietate de stiluri si abordari care i-au influentat traseul. Fiind ghidata in cadrul Universitatii de Raluca Ianegic si Valentina de Piante, a devenit treptat atasata de practici somatice precum BMC sau Feldenkrais si si-a dezvoltat propriul stil care implica multe improvizatii, emotii si intrebari. In 2013 a prezentat 1-1 in Explore Dance Festival in cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectata de 4Culture pentru un Wild Card in cadrul Life Long Burning, fiind integrata in cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv sustinut de Deborah Hay si DD Dorvillier. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu in spectacolul ”Nu stiu” si cu Alexandra Girbea in instalatia performativa ”Skinned”. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance, facand parte din productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si filmul de dans ”Silent Places”.

si

DENIS BOLBOREA – a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. in 2009 a participat la ”Dansez pentru tine” si a devenit in curand parte din echipa. Aceasta experienta i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunatateasca tehnica de dans. in 2013 a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a obtinut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ”Ce a mai ramas”, productie care a castigat ALT – Concurs National de Coregrafie 2013. in cadrul aceluiasi concurs a fost invitat sa prezinte propria sa productie, Sound Alchemy, in care exploreaza relatia dintre muzica, dans si emotie. Ca performer, combina dansul contemporan cu experienta de dansator urban. Este interesat de relatia dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”.

Mai multe informatii despre colectivul Tangaj Dance si proiectele lor:

http://www.tangajdance.com/

_________________________________________________

Sunteti asteptati cu drag!

✉ danscontemporan@gmail.com

☏ 0741 113 365 & 0766 276 705

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

%d bloggers like this: