Din 5 iunie începe un nou modul de dans contemporan

Vara dansăm contemporan!

Cursurile de dans contemporan se bazează pe un mix de metode și tehnici de (re)descoperire a eficienței corpului în mișcare, a fluidității organice, prin jocuri de ritm și dinamică, dezvoltarea expresivității corporale și a creativității individuale și colective. Știința ne spune că atunci când dansăm durerea din corp se diminuează și ne îmbunătățim atenția, concentrarea și dialogul social. Cursurile sunt structurate astfel încât să dobândim o eficiență motrică și să înțelegem mișcarea ca pe un lucru natural, care se instalează în corp fără efort.
_____________________________________________

MODUL ÎNCEPĂTORI | 5 – 30 iunie
Duminică (5, 12, 19, 26 iunie) – 13:00 – 14:30
Joi (9, 16, 23, 30 iunie) – 20:30 – 22:00

▹ Structura cursului: încălzire, exerciții tehnice, coregrafie, improvizație, stretching și masaj.
▹ Cursul este adresat tuturor persoanelor indiferent de vârstă sau experiență anterioară cu mișcarea.
▹ Atmosfera cursului: relaxată și jucăușă.

Vom explora împreună noțiuni care ne ajută să dansăm: respirația corectă, schimbul de greutate, alinierea corporală și defragmentarea ei, ritmuri constante și dinamici variate, conectarea fluidă a articulațiilor, folosirea întregului corp atunci când dansăm, schimbul de energie la nivel de grup, menținerea și pierderea echilibrului ca instrumente creative. Pentru a înțelege și practica aceste lucruri ne vom mișca îndrăzneț, copilăresc, animalic, urban. Dezvoltăm un corp sănătos și pregătit de dans, un corp care zboară atunci când dansează și se decontează și reconectează cu lumea în care trăim. Ne vom antrena reflexele de coborâre și plutire la sol, echilibru, ritmicitate și fluiditate în picioare și cum le putem folosi în mod creativ. Cu ajutorul improvizațiilor cu teme de mișcare și compoziție diverse, vom descoperi că talentul în dans este doar o formă de exercițiu și o înțelegere cerebrală a mișcării. Un corp relaxat și sigur pe el este un corp estetic.

MODUL AVANSAȚI | 5 – 30 iunie
Duminică (5, 12, 19, 26 iunie) – 14:30 – 16:00
Joi (9, 16, 23, 30 iunie) – 19:00 – 20:30

▹ Structura cursului: încălzire, exerciții tehnice, coregrafie, improvizație, partnering, laborator de creație interdisciplinar, stretching și masaj.
▹ Cursul este adresat cursanților constanți ai cursurilor de dans contemporan, dansatorilor profesioniști la început de drum, dansatorilor ne-profesioniști ambițioși, dansatorilor practicanți de alte stiluri de dans, elevilor liceelor de coregrafie, actorilor și altor performeri.
▹ Atmosfera cursului: alertă și creativă.

Modulul se concentrează pe menținerea corpului într-o stare mereu activă prin manipularea gravitației, suspendări în spațiu coordonate cu un ritm dinamic, în continuă schimbare, conservarea unui moment de cădere sau înălțare, menținerea echilibrului și asumarea riscului. Prin exerciții tehnice și de improvizație vom experimenta metode de schimbare a axului normal al corpului de la vertical spre orizontal, fragmentarea și abstractizarea gândurilor și emoțiilor, asocierea și disocierea sunetului și a respirației ca instrument de propagare a intențiilor în spațiu și timp, investigarea memoriei motrice și afective a cursanților, obținerea fluidității și a relaxării chiar și în situații foarte solicitante. În zilele de duminică vom explora metode de creație interdisciplinară implicând sunetul, textul și arta vizuală, precum și exerciții de partnering care ne vor ajuta să găsim un dialog organic între corpul nostru și corpul partenerului.
_________________________________________________

ABONAMENTE: 250 lei (începători) și 150 lei (avansați)
ABONAMENT REDUS (începători elevi și studenți): 200 lei
*Pentru validarea abonamentului redus trebuie să vă prezentați la primul curs cu carnetul de elev/student vizat pe anul în curs.

Nu există nici o selecție anterioară realizată de organizatori pentru o oarecare împărțire pe grupe. Fiecare participant are libertatea să aleagă una dintre cele două grupe propuse. Invităm curioșii să participe la ambele și să aleagă singuri, în funcție de grupa în care se simt confortabil.

☑ Pentru înscrieri trimiteți un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul ÎNSCRIERE ÎNCEPĂTORI sau ÎNSCRIERE AVANSAȚI (în funcție de opțiunea personală). În conținutul email-ului trebuie să se regăsească numele vostru complet și numărul de telefon.

☑ Locurile sunt limitate. În eventualitatea în care nu reușiți să vă înscrieți la acest modul vă așteptăm cu drag la sesiunile următoare. Suma primită nu se returnează.

☑ Ai nevoie de echipament lejer în care te poți mișca liber, șosete sau pantofi de dans. Nu există limită de vârstă, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 14 ani.

☑ Studioul de dans este în zona Timpuri Noi, strada Logofăt Tăutu, nr. 68 A, în fosta fabrica Crinul, etajul 3. De pe Nerva Traian intrați pe strada Ion Minulescu și faceți stânga pe prima stradă. Studioul de dans este în prima clădire pe care o găsiți pe partea stângă, la prima intrare.
_________________________________________________

Cursurile vor fi susținute de:

SIMONA DEACONESCU – a studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, simțindu-se mereu inspirată de performeri cu abilități deosebite și idei îndrăznețe.
În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, “0003 | Aftertaste” și filmul de dans “Silent Places”. Simona dezvoltă proiecte culturale interdisciplinare în care dansul intră în dialog cu arta vizuală și tehnologia digitală. Este director artistic al Bucharest International Dance Film Festival și co-producător al Plaformei X, proiect expozițional dezvoltat în regim de rezidență artistică, produs de 4Culture și WASP-Working Art Space and Production. Este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York, Viena și Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.

Asistată de:

ALEXANDRA BĂLĂȘOIU – a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014, piesa ei acum obținând Premiul pentru cea mai bună Coregrafie. De-a lungul timpului, a avut acess la o bogată varietate de stiluri și abordări care i-au influențat traseul. Fiind ghidată în cadrul Universității de Raluca Ianegic și Valentina de Piante, a devenit treptat atașată de practici somatice precum BMC sau Feldenkrais și și-a dezvoltat propriul stil care implică multe improvizații, emoții și întrebări. In 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv susținut de Deborah Hay și DD Dorvillier. Ca performer a colaborat cu plăcere cu Andreea Belu în spectacolul ”Nu știu” și cu Alexandra Gîrbea în instalația performativă ”Skinned”. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance, făcând parte din producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” și filmul de dans ”Silent Places”.

și

DENIS BOLBOREA – a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) și a câștigat de-a lungul anilor multe premii, atât în România cât și în Europa. În 2009 a participat la ”Dansez pentru tine” și a devenit în curând parte din echipă. Această experiență i-a adus un număr mare de colaborări în televiziune (X-factor, Eurovision) și l-a determinat să-și îmbunătățească tehnica de dans. În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret în lucrarea ”Ce a mai rămas”, producție care a câștigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. În cadrul aceluiași concurs a fost invitat să prezinte propria sa producție, Sound Alchemy, în care explorează relația dintre muzică, dans și emoție. Ca performer, combină dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce și corp pentru că se dezvoltă, în paralel, ca beatboxer/solist vocal. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborând ca performer în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville” și ca sound designer în “0002 | Birdville” și ”0003 | Aftertaste”.

Mai multe informații despre colectivul Tangaj Dance și proiectele lor:
http://www.tangajdance.com/
_________________________________________________

Sunteți așteptați cu drag!

danscontemporan.net
✉ danscontemporan@gmail.com
☏ 0741 113 365 & 0766 276 705

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: