11 – 27 august: modul nou de dans contemporan

Vineri, 11 august, incepe un nou modul de dans contemporan, coordonat de coregrafa Simona Deaconescu. Modulul contine 6 cursuri (in fiecare vineri si duminica) si are doua grupe: incepatori (pentru cei care incearca pentru prima oara dansul) si intermediari (pentru cei care au mai facut cursuri de dans contemporan pe o perioada mai lunga sau care practica alte tipuri de dans).

Ce facem la curs?

Vom explora impreuna notiuni care ne ajuta sa dansam: respiratia corecta, schimbul de greutate, alinierea corporala si defragmentarea ei, ritmuri constante si dinamici variate, conectarea fluida a articulatiilor, folosirea intregului corp atunci cand dansam, schimbul de energie la nivel de grup, mentinerea si pierderea echilibrului ca instrumente creative.

Pentru a intelege si practica aceste lucruri ne vom misca indraznet, copilaresc, animalic, urban. Dezvoltam un corp sanatos si pregatit de dans, un corp care zboara atunci cand danseaza si se deconteaza si reconecteaza cu lumea in care traim. Ne vom antrena reflexele de coborare si plutire la sol, echilibru, ritmicitate si fluiditate si cum le putem folosi in mod creativ.

Cu ajutorul improvizatiilor cu teme de miscare si compozitie diverse, vom descoperi ca talentul in dans este doar o forma de exercitiu si o intelegere cerebrala a miscarii. Alaturi de cei obisnuiti cu dansul contemporan vom explora metode de creatie implicand sunetul, textul si arta vizuala, precum si exercitii de partnering care ne vor ajuta sa gasim un dialog organic intre corpul nostru si corpul partenerului.

Cu fiecare modul exploram exercitii, coregrafii si improvizatii diferite, adaptate la nivelul grupului, astfel incat toata lumea sa se simta confortabil. La sfarsitul cursului facem exercitii de stretching, relaxare si masaj.

Un corp sigur pe el este un corp estetic.


PROGRAM SI ABONAMENTE

 GRUPA INCEPATORI

(maxim 25 de participanti)

  • Vineri (11, 18, 25 august): 19:00 – 20:30
  • Duminica (13, 20, 27 august): 16:00 – 17:30

Abonament: 250 lei (cuprinde atat sedintele de vineri cat si cele de duminica)

GRUPA INTERMEDIARI

(maxim 20 de participanti)

  • Vineri (11, 18, 25 august): 20:30 – 22:00
  • Duminica (13, 20, 27 august): 17:30 – 19:00

Abonament: 200 lei (cuprinde atat sedintele de vineri cat si cele de duminica)

Nu exista nici o selectie anterioara realizata de organizatori pentru o oarecare impartire pe grupe. Fiecare participant are libertatea sa aleaga una dintre cele doua grupe propuse. Invitam curiosii sa participe la ambele si sa aleaga singuri, in functie de grupa in care se simt confortabil. Cei care au participat la mai mult de 3 module de incepatori sunt incurajati sa vina la grupa de intermediari. Nu exista limita de varsta, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 14 ani cu toate ca am avut cazuri in care au participat si copii mai mici. 


INSCRIERI

Pentru inscrieri trimiteti un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul INSCRIERE INCEPATORI sau INSCRIERE INTERMEDIARI (in functie de optiunea personala). In continutul email-ului trebuie sa se regaseasca numele vostru completnumarul de telefon si modalitate de plata (cash sau virament bancar).

Abonamentul se achita fie prin virament bancar in contul Asociatiei Tangaj Dance – RO84RZBR0000060016644760, deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Mosilor, CUI: 32822948. La DETALII PLATA introduceti sintagma “participare cursuri de dans contemporan”. Plata se mai poate efectua direct la studioul de dans cu 15 minute inainte de inceperea primei sedinte.

Locurile sunt limitate. In eventualitatea in care nu reusiti sa va inscrieti la acest modul va asteptam cu drag la sesiunile urmatoare. 


ADRESA SI ALTE INFORMATII

Studioul de dans este in zona Alba Iulia, Strada Traian Popovici 87, etajul 1 (deasupra magazinului Carrefour Market) in incinta Dance Prestige Studio.

O harta exacta a locatiei aici: https://goo.gl/maps/pUbeussutNw

Ai nevoie de echipament lejer in care te poti misca liber, sosete sau pantofi de dans. Exista vestiare cu dulapuri si dusuri.

Poti sa ne suni daca te ratacesti si ai alte intrebari la numarul 0741113365.


SIMONA DEACONESCU

coregraf coordonator cursuri

Simona a studiat in paralel coregrafie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti si regie de film la Universitatea Media. In anul 2013 a fondat Colectivul Tangaj Dance, o compania de dans independenta care produce proiecte aflate la intersectia dintre arta si stiinta, filmul si dans. In 2014 a primit bursa danceWEB din partea Retelei Life Long Burning, cu sprijinul ICR Viena, avandu-i ca mentori de Chris Haring si David Wampach. In 2016 Simona a fost premiata de Centrul National al Dansului Bucuresti pentru contributia adusa dansului contemporan romanesc prin organizarea festivalului Bucharest International Dance Film Festival.

Alaturi de colectivul Tangaj Dance a realizat Counterbody (2017), Aftertaste (2015), Birdville (2014) si Fabrica de vise (2013), o serie de spectacole bazate de studiile recente din domeniul stiintei cognitive si a teoriilor futuristice. Preda in mod frecvent ateliere de dans, precum si laboratoare interdisciplinare in care se mixeaza dansul, filmul si tehnologia. Spectacolele si atelierele ei au fost prezentate in Romania, Austria, SUA, Ungaria si Turcia. In paralel, Simona a regizat doua filme de dans Silent Places (2013) si Sonder (2016), filme care i-au adus recunoasterea internationala fiind selectate in peste 40 de festivaluri din toata lumea.

In paralel Simona colaboreaza ca si coordonator de miscare cu regizorii Peter Schneider si Catinca Draganescu si studiourile multimedia KOTKI visuals si Mindscape. Este directorul artistic al BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival si colaboreaza frecvent cu alte organizatii si institutii in calitate de curator, selectioner sau coordonator.

Mai multe informatii despre Simona aici: www.tangajdance.com

https://vimeo.com/215484945

 

Te asteptam cu drag!

 

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: