Din 17 septembrie ne intoarcem la dans

Cursurile intra intr-o mica vacanta, dar din 17 septembrie revenim in forta cu un duo dansant – Simona Deaconescu (coregrafa) si Simona Dabija (dansatoare) te vor ghida intr-un nou modul de dans contemporan de 8 cursuri, care se desfasoara in perioada 17 septembrie – 11 octombrie.

STRUCTURA CURSULUI

Vom explora impreuna notiuni care ne ajuta sa dansam: respiratia corecta, schimbul de greutate, alinierea corporala si defragmentarea ei, ritmuri constante si dinamici variate, conectarea fluida a articulatiilor, folosirea intregului corp atunci cand dansam, schimbul de energie la nivel de grup, mentinerea si pierderea echilibrului ca instrumente creative.

Pentru a intelege si practica aceste lucruri ne vom misca indraznet, copilaresc, animalic, urban. Dezvoltam un corp sanatos si pregatit de dans, un corp care zboara atunci cand danseaza si se deconteaza si reconecteaza cu lumea in care traim. Ne vom antrena reflexele de coborare si plutire la sol, echilibru, ritmicitate si fluiditate si cum le putem folosi in mod creativ.

Cu ajutorul improvizatiilor cu teme de miscare si compozitie diverse, vom descoperi ca talentul in dans este doar o forma de exercitiu si o intelegere cerebrala a miscarii. Alaturi de cei obisnuiti cu dansul contemporan vom explora metode de creatie implicand sunetul, textul si arta vizuala, precum si exercitii de partnering care ne vor ajuta sa gasim un dialog organic intre corpul nostru si corpul partenerului.

Cu fiecare modul exploram exercitii, coregrafii si improvizatii diferite, adaptate la nivelul grupului, astfel incat toata lumea sa se simta confortabil. La sfarsitul cursului facem exercitii de stretching, relaxare si masaj.PROGRAM SI ABONAMENTE

GRUPA INCEPATORI
(maxim 25 de participanti)

◉ Duminica (17, 24 septembrie, 1, 8 octombrie): 16:00 – 17:30
◉ Miercuri (20, 27 septembrie, 4, 11 octombrie): 19:00 – 20:30
◉ Abonament: 250 lei (cuprinde 8 sedinte, atat cele de miercuri cat si cele de duminica)

GRUPA INTERMEDIARI
(maxim 20 de participanti)

◉ Duminica (17, 24 septembrie, 1, 8 octombrie): 17:30 – 19:00
◉ Miercuri (20, 27 septembrie, 4, 11 octombrie): 20:30 – 22:00
◉ Abonament: 200 lei (cuprinde 8 sedinte, atat cele de miercuri cat si cele de duminica)

Nu exista nici o selectie anterioara realizata de organizatori pentru o oarecare impartire pe grupe. Fiecare participant are libertatea sa aleaga una dintre cele doua grupe propuse. Invitam curiosii sa participe la ambele si sa aleaga singuri, in functie de grupa in care se simt confortabil. Cei care au participat la mai mult de 3 module de incepatori sunt incurajati sa vina la grupa de intermediari. Nu exista limita de varsta, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 14 ani cu toate ca am avut cazuri in care au participat si copii mai mici.INSCRIERI

📧 Pentru inscrieri trimiteti un e-mail la adresa danscontemporan@gmail.com cu subiectul INSCRIERE INCEPATORI sau INSCRIERE INTERMEDIARI (in functie de optiunea personala). In continutul email-ului trebuie sa se regaseasca numele vostru complet, numarul de telefon si modalitate de plata (cash sau virament bancar).

◎ Abonamentul se achita fie prin virament bancar in contul Asociatiei Tangaj Dance – RO84RZBR0000060016644760, deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Mosilor, CUI: 32822948. La DETALII PLATA introduceti sintagma “participare cursuri de dans contemporan”. Plata se mai poate efectua direct la studioul de dans cu 15 minute inainte de inceperea primei sedinte.

❗Locurile sunt limitate. In eventualitatea in care nu reusiti sa va inscrieti la acest modul va asteptam cu drag la sesiunile urmatoare.ADRESA SI ALTE INFORMATII

Studioul de dans este in zona Alba Iulia, Strada Traian Popovici 87, etajul 1 (deasupra magazinului Carrefour Market) in incinta Dance Prestige Studio.O harta exacta a locatiei aici: https://goo.gl/maps/pUbeussutNw

Ai nevoie de echipament lejer in care te poti misca liber, sosete sau pantofi de dans. Exista vestiare cu dulapuri si dusuri.

☏ Poti sa ne suni daca te ratacesti si ai alte intrebari la numarul 0741113365.COREGRAFI

SIMONA DEACONESCU
coregraf coordonator cursuri

Simona-Deaconescu_by pollak po

 

A studiat in paralel Coregrafie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti si Regie de Film la Universitatea Media. In anul 2013 a fondat Tangaj Dance, o compania de dans independenta care produce proiecte la intersectia dintre arta si stiinta, film si dans. In 2014 a primit bursa danceWEB din partea Retelei Life Long Burning, cu sprijinul ICR Viena, avandu-i ca mentori pe Chris Haring si David Wampach. In 2016 Simona a fost premiata de Centrul National al Dansului Bucuresti pentru contributia adusa dansului contemporan romanesc prin organizarea festivalului Bucharest International Dance Film Festival.

Alaturi de colectivul Tangaj Dance a realizat Counterbody (2017), Aftertaste (2015), Birdville (2014) si Fabrica de vise (2013), o serie de spectacole bazate de studiile recente din domeniul stiintei cognitive si a teoriilor futuristice. Preda in mod frecvent ateliere de dans, precum si laboratoare interdisciplinare in care se mixeaza dansul, filmul si tehnologia. Spectacolele si atelierele ei au fost prezentate in Romania, Austria, SUA, Ungaria si Turcia. In paralel, Simona a regizat doua filme de dans Silent Places (2013) si Sonder (2016), filme care i-au adus recunoasterea internationala fiind selectate in peste 40 de festivaluri din toata lumea.

In paralel Simona a colaborat cu regizorii Peter Schneider si Catinca Draganescu si studiourile multimedia KOTKI visuals si Mindscape. Este directorul artistic al BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival si colaboreaza frecvent cu alte organizatii si institutii in calitate de curator, selectioner sau coordonator de proiecte.

Mai multe informatii despre Simona aici: www.tangajdance.com


SIMONA DABIJA
dansator coordonator cursuri

14691348_1131793366874453_8311045092757427872_o

In prezent este masteranda in anul II, Sectia Coregrafie, la Universitatea Nationala de Teatru si Cinematografie I.L.Caragiale, Bucuresti. Colaboreaza ca dansator cu Compania de dans Tangaj Dance (condusa de Simona Deaconescu) din 2015, fiind dansatoare in spectacolele Aftertaste si Couterbody, precum si in filmul de dans Sonder.

Se alatura echipei de 4 dansatoare alese de Thomas Steyart (fost performer in compania lui Wim Vandekeybus – Ultima Vez) pentru realizarea spectacolului Solatium la WASP-Working Art Space and Production. In prezent, colaboreaza cu Circul Globus, impreuna cu artisti si creatori ai companiei Cirque du Soleil, si cu Teatrul Odeon in calitate de actor-performer in doua spectacolele Casanova si Kafka- 5 vise, iregizate de Dragos Galgotiu. A colaborat cu Teatrul Arcub in calitate de dansator in spectacolul de teatru Don Juan Inferno, in regia Andei Tabacaru Hogea si cu Teatrul de Arta Bucuresti, in calitate de coregraf al spectacolului de teatru CEARTA-r, regia Theo Herghelegiu.

 

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: