Workshop de dans contemporan – Search and Find

CARTIERUL DE DANS (http://cartieruldedans.org/) organizează un workshop intensiv de dans contemporan. Tema…SEARCH & FIND.Vă invităm la o călătorie de 7 zile în lumea dansului, în care să descoperiţi alături de noi motorul ce pune în mişcare dansul contemporan!

– 3 COREGRAFI

– 3 VIZIUNI DIFERITE

– 3 MODALITĂŢI DE A LUCRA CU SPAŢIUL

 
Searching the body…                                                                                                                                
Finding the movement.”

Pilot : Vlad Merariu

Destinaţie: Insula încă nedescoperită a corporalităţii.

Traseu: Dinspre interior spre exterior.

Atmosfera din timpul călătoriei: Vibranta

Descriere traseu: Atelier de dans în care Vlad vă propune să experimentaţi metode care să vă ajute să conştientizaţi mecanismul şi legăturile care se produc în corp atunci când dansăm. Pornind de la senzatii care generează atitudini, veţi studia cum forma corpului  se modifică ,conform cu starea. Întrebările propuse spre cercetare, în aceste prime două zile de workshop sunt: De unde porneste miscarea? Cum se produce ea? Care este efectul miscarilor asupra corpului si spatiului?

Searching the rithm…                                                                                                                                
Finding the movement.

Pilot : Simona Deaconescu

Destinaţie: Continentul ritmurilor corporale, dinamicii şi muzicalităţii dansului contemporan.

Traseu: Dinspre exterior spre interior.

Atmosfera din timpul călătoriei: Antrenantă, hipnotică, revelatoare.

Descriere traseu : Cele două zile de workshop vor aduce în discuţie problema ritmului în dans, felul în care dinamica unei mişcări schimbă caracterul mişcării, precum şi multiplele posibilităţi de a lucra cu muzica. Coregrafa Simona Deaconescu vă va îndruma spre descoperirea celor 5 ritmuri universale care stau la baza ideei de dans ca transă.

 
Searching the concept… 
Findind the movement.”                                                                                                                                                               

Pilot: Sandra Mavhima

Destinaţie: Necunoscuta.

Traseu: Dinspre interior spre exterior.

Atmosfera din timpul călătoriei: Funky Road Trip.

Descriere traseu : Cursul se va axa pe autoanaliză, tratând procesul improvizaţiei ca instrument de creativitate şi experienţă în sine. Veţi cerceta excesul de autoanaliză în relaţie cu superficialitatea, într-un joc de-a acţiona vs de-a sta, unde mişcarea este punctul de pornire sau oprire, iar conceptul direcţia către care va îndreptaţi. Metoda de lucru: Experienţa-Pilot.

A şaptea zi este ziua în care toată informaţia acumulată se recapitulează, cursul fiind susţinut de toţi cei trei coregrafi. Seara, după curs aveţi ocazia  sa stati de vorbă cu cei trei piloţi care v-au ghidat în călătoria voastră.

 

BIO COREGRAFI

 VLAD MERARIU – Coregraf şi dansator, dansul pentru el înseamnă exprimare şi detaşare.  Astăzi, masterand  în Artele Spectacolului Coregrafic în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti, secţia Coregrafie şi licenţiat al aceleaşi instituţii. A primit în 2010 Premiul pentru Cel mai bun Coregraf  în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC pentru spectacolul Mâncăm împreună, spectacol prezentat în premieră la Centrul National al Dansului Bucureşti. În acelaşi an a realizat coregrafia spectacolului de teatru “Visul” în regia lui George Năstase. În 2011 a semnat coregrafia spectacolului caritabil RequiemNu stii nimic despre mine alături de Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu.  În prezent, este în lucru pentru următorul său spectacol care va avea premiera în luna aprilie a acestui an.

SIMONA DEACONESCU – Licenţiată şi absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Secţia de Coregrafie. În prezent, studentă la Master în cadrul aceleaşi universităţi. Şi-a perfecţionat tehnica de dans participând la workshopuri cu Anna Wehsarg, Ivonne Ramos, Nataşa Murariu, Anne-Marie Cunningham,Konstantin Mihos, Ivonne Ramos şi a lucrat cu profesionişti din domeniu precum Sergiu Anghel, Elena Zamfirescu, Sandra Mavhima, Raluca Ianegic, Liliana Iorgulescu, Valentina Niculae de Piante. A realizat două spectacole în propria coregrafie şi regie: Time Quartet (realizat prin programul “Manifest 2009″, cu sprijinul Casei Regale Române) şi Alice în Ţara Minciunilor pentru care a obţinut şi premiul pentru cel mai bun coregraf, în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC, având premiera la Centrul National al Dansului şi fiind spectacol invitat de Opera Română la Studioul Experimental. Colaborează cu Teatrul Bulandra, Teatrul Notara, Teatrul Mic şi Studioul Unesco. În 2009 realizează filmul 1940, o primă încercare a coregrafei de a realiza un dance for camera. În anul 2011 se alătură ca şi coregraf echipei Sunetul Muzicii, realizează coregrafia pentru scurt-metrajul Maya în regia Adelei Cotimanis şi pentru filmul de lung-metraj Omega Rose în regia lui George Dorobanţu. De asemenea, colaborează cu Compania Internaţionala de Teatru Acrobatic şi Dans “Saltimbanco Italiano” în Dubai, in cadrul “Sharjah Water Festival”.

SANDRA MAVHIMA – A lucrat în bună parte în publicitate, evenimente şi videoclipuri muzicale, în paralel cu activitatea din teatru, condusa de regizori precum Cătălina Buzoianu, Radu Beligan şi Alexandru Darie. A realizat  două proiecte de dans contemporan : Anamnesis – un experiment de exteriorizare a memoriei printr-un proces fizic, expus pe scena Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi Dor – un spectacol inspirat din mitologia românească, conceput pentru “Jocurile Francofoniei” din 2009 şi prezentat la Palatul UNESCO din Beirut, iar apoi invitat la Festivalul Internaţional de Dans din Bangkok.  Absolventă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” şi a Secţiei de Coregrafie a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Sandra este în prezent studentă în anul doi la Istoria şi Teoria Artei, din cadrul Universităţii de Arte. De curând, a realizat scurtmetrajul de dans contemporan Collective Identitywww.collectiveidentityfilm.ro

Înscrieri:

Trimiteţi un e-mail cu intenţia de participare la adresa: cartieruldedans@gmail.com până la data de 14 martie 2012.

Contact: 0726 341 931/ 0741 113 365/ 0724 855 172

Program:

15 – 21 martie 2012
15, 16, 19, 20, 21 martie – ora 20:00
17, 18 martie – ora 10:00

Tarife:

300 ron/ 250 ron pentru elevi şi studenţi.
Adresa : Bulevardul Magheru, nr. 27, etajul II, zona Piaţa Romană, în incinta Studioului Unesco.
 
Share


Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: