Program intensiv la Cartierul de Dans

PUSH THE POWER BUTTON


Duminica 29 Aprilie, de Ziua Internationala a DansuluiCARTIERUL DE DANS da drumul la generator.

CORP BAZAR

de Catrinel Catana, Timea Kovacs  si Andreea Belu

Catrinel, Timea si Andreea pun intrebari in legatura cu realitatea sociala si individuala  in care se afla.Sub forma unui monolog interiorizat, pus mereu sub semnul intrebarii, se vorbeste despre interdependenta si lipsa de comunicare.

Studio Unesco

Vineri 20 Aprilie & Duminica 29 Aprilie// 20:00

20 Ron

 

i. c. [progressive work]

de & cu Paul Dunca & always very special guest(s)

Everything is so sad. Everything was said before.”[I.C. – capitolul 11]Dupa o absenta de aproximativ 50 de ani, I.C. revine în Romania, ţara sa natala, cu o experienta unica pentru muritori. Asa ca nu va fie teama sa-l întalniti pe Incubus Cryptmaw (pe numele său întreg) pentru că lui nu ii este.

Studio Unesco

Joi 26 Aprilie & Sambata 5 Mai // 20:00

20 Ron

de Andreea Novac
“Spectacolul Dance a playful body, Istvan Teglas – performer, Andreea Novac – directie artistica, m-a schimonosit. Nu-i de ici de colo sa fii martorul unui singur om, intr-o liniste care cu fiecare secunda devine din ce in ce mai agresiva; un om care incearca se urce pe un perete, care se contorsioneaze,  urla, schiteaza sinuciderea prin expectorarea intimitatii, se dezbraca, fumeaza o tigara. E greu sa-ti revii dupa un astfel de spectacol, de unde sa-ll iei si sa te iei, care e firul narativ, lipsesc replicile, conflictul si naratiunea sunt doar fragmentar-vizuale.”The Chronicle – “Un manual in 35 de minute de folosire a trupului pentru a te dezbara de el”
Studio Unesco
Sambata 28 Aprilie // 20:00
20 Ron

F_CK ART LET’S DANCE

  Ziua Internationala a Dansului

– 11:00 – 12:00 – Floor Work – Sandra Mavhima

– 12:15 – 13:15 – Flow you body – Vlad Merariu

– 13:30 – 14:30 – Body Icon – Oana Ionita

– 14:45 – 15:45 – Dance Fusion – Sanno Momo

– 16:00 – 17:00 – Impossible Move – Simona Deaconescu

– 17:30 – 18:30 – Contact Improvisation – Andreea Belu

– 20:00 – 21:00 – Spectacol CORP BAZAR

– 21:30 – Afterhous

Studio Unesco

Duminica 29 Aprilie

100 Ron // Full Day

25 Ron  // Curs

20 Ron // Spectacol Corp Bazar

PUBLIC SPEAKING

cu Alex Unguru

Majoritatea oamenilor vorbesc, putini insa reusesc sa se faca auziti.Un crash course in secretele si trucurile vorbitului in public – fie ca este vorba de publicul format din colegii de serviciu, familie, clienti sau prieteni.Public Speaking este un element esential in jocul social al secolului XXI.

Studio Unesco

Miercuri 2 & Joi 3 Mai // 20:00

100 RON

(anti)aging

de Madalina Dan si Mihaela Dancs

(anti) aging a fost creat din dorinta de a fi reluat peste 30 de ani, în 2041. În 2012 spectacolul este prezentat ambulatoriu, iar Mădălina Dan si Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ întru destindere, deconectare si confort psihic, savurarea placerii, vitalitate si voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare si conservare pentru viitor.

Spectacolul este urmat de discutii cu publicul.

Studio Unesco

Vineri 4 Mai // 20:00

20 RON

 

 

 

 

IESITI DIN CASA DACA VA PASA

de Catinca Draganescu

“Ne-am propus un spectacol frust ce să expună cu umor şi ironie mentalitatea noastră neaoşă în acest context istoric, politic, social şi mai ales uman, cuprins de ample frământări legate de identitate şi moduri de actiune.”

Studio Unesco

Duminica 6 Mai & Joi 17 Mai // 20:00

20 Ron

AWARNESS

cu Valentina De Piante (Ro / It) 

Awarnace este un curs intensiv de dans ce pleca de la anatomia experimentala si de la reflexele primare ale corpului.  Cursantii or sa treca prin diferite sisteme, devenind constienti de primele conexiuni care se formează în corp. Vor explora gravitaţia şi opusul ei, pentru a spori mobilitatea prin actiuni de baza ca pushing, sliding, rolling si spiralling.

Studio Unesco

Luni 7, Marti 8, Miercuri 9 si Joi 10 mai // 20:00

200 RON

DANCE FUSION

cu Momo Sanno

Workshop-ul isi propune o abordare diferita asupra miscarii.Dance Fusion imbina libertatea corporala pusa in avantaj de miscarea dansului contemporan si intensitatea miscarii data de miscarile stilului afro. Ingredientul magic este interpretarea proprie a participantului pentru o intelegere mai profunda sensului miscarii.

Durata unui curs este de 2 ore.

Studio Unesco

Sambata  12 Mai & Duminica 13 Mai // 13`:00

100 Ron

THE THING DOESN’T TOUCH ME

de Valentina de Piante (Ro / It)

Valentina de Piante trateaza comprezenţa diferitelor inteligenţe  ale corpului căutând o retrezire la conştiinţă a unor corpuri ancestrale şi actuale.The Thinig doesn’t Touch Me este un traseu de la biologic la imaginar, ce integreaza diferite nivele  de conştiinta: emoţionale, senzoriale, intelectuale.

Studio Unesco

Marti 15 Mai // 20:00

20 Ron

 

 

 

 

BODY MOTION

cu Attila Bordas
Prin metode de lucru care trec dincolo limitele executiei fizice si formale ale unei coregrafii, cursantii vor descoperi elemente care sa-i ajute sa-si desopere propriul corp.Sub indrumarea lui Attila cursantii vor afla prin ce metode poti genera o miscare si in ce conditii miscarile se transforma in dans.
Attila Bordás este coregraf, dansator, actor, regizor si poet- scritor. Crede în interdisciplinaritatea artelor performative si este creeaza spectacole de  teatru-dans, teatru fizic. Predă de mai mulți ani la ateliere de dans si teatru, în România și în Ungaria. A inceput cu studii de ballet clasic, dans popular (maghiar) si dans contemporan in cadrul sectiei de coregrafie al liceului de arta din Sf. Gheorghe. Lucreaza in trupa de teatru underground Osonó  timp de sase ani. Studiaza la Bucuresti la U.N.A.T.C – sectia de coregrafie si acum este la ultimul an de regie master la U.A.T/ Targu Mures.  In 2004  participa la un atelier sustinut de  Adrien Hod in Ungaria, studiind tehnici care tin de expresionismul german. Isi  dezvolta un stil propriu, cautand elementaritatea, expresivitatea si emotia in dans. Activitatea sa este atat una pedagogica predand ateliere atat in Bucuresti cat si in provincie, dar si creativa, realizand coregrafii pentru teatre din tara si din Ungaria, alaturi de  regizori ca: Dragos Galgotiu, Theodor-Cristian Popescu, Szilárd Kányádi, Tóth Ernő Imre, etc. Ca interpret a lucrat  cu coreografi ca Ferenc Novák, Gigi Caciuleanu, Tony Gatlif, Orza Calin, László Ivácson, Árpád Könczei, Sergiu Anghel, Adrien Hód, Arcadie Rusu.
Cauta calitatea, adevărul artistic și originalitatea, prin tot ce face. Toate astea acolo unde se poate, cum se poate și cu cine se poate…
Ateliere sustinute de Attila Bordas in ultimii ani:

2011

 • Contemporary dance workshop for professional & non professional dancers (June 17-22), Paintbrush Factory, Cluj/ Romania.
 • Contemporary dance workshop for professional & non professional dancers (March 18-20), Miercurea Ciuc/ Romania.
 • Contemporary dance class & body awareness teacher at Babes Bolyai University (february 18-24)

2010

 • Contemporary dance technique based on theatrical moves for Háromszék Dance Ensemble (April 2-6), Sfantu Gheorhe/ Romania.

2009

 • Body language intensive course for the Háromszék Dance Ensemble (April), Sfantu Gheorghe/ Romania.
 • Contemporary dance, hungarian folk- dance technique cimbined with contemporary moves & body awareness for flamenco dancers (July 20-27), Budapest/ Hungary.
 • Contemporary dance & body awareness on stage worksops for acting students at Plugor Sándor Artistic High-school, Sfantu Gheorghe (Romania).

2008

 • Contemporary dance & body awareness on stage  – worksops for acting students at Plugor Sándor Artistic High-school, Sfantu Gheorghe (Romania).
 • Contemporary dance, hungarian folcloric dance technique & body awareness for flamenco dancers (august 4-12), Budapest/ Hungary.
 • Physical theatre and dance-theatre workshops for actors in Osonó underground theatre group’s summer camps (june, august)

2007

 • Contemporary dance, hungarian folcloric dance technique & body awareness for flamenco dancers (july 17-23), Budapest/ Hungary.
 • Fizical theatre and dance theatre workshops for actors in Osonó Underground Theatre-group’s summer camps (june, august)
Durata unui curs este de 2 ore.
Studio Unesco
Sambata 19 Mai & Duminica 20 Mai // 13:00

Luni 21 mai // 20:00

150 Ron

Va asteptam cu drag la:

Published by Dans Contemporan

CURSURI DE DANS CONTEMPORAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: